Candy Cane Croquembouche
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Candy Cane Croquembouche spróbować. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Mieszanka laski cukierków, ser mascarpone, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Candy Cane Cocktail z domowej roboty Candy Cane Infused Vodka, Candy Cane Pie, oraz Candy Cane Dip dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F i linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem. W średnim rondlu zagotować 1 szklankę wody, masło, cukier granulowany i sól.
Wyjąć z ognia i przesiać mąkę bezpośrednio na patelnię; mieszać drewnianą łyżką, aż utworzy się pasta. Wróć do średniego ognia i gotuj, stale mieszając, aż pasta będzie błyszcząca i odciągnie się od strony patelni, około 3 minut.
Przenieść do miksera stojącego wyposażonego w mocowanie łopatek i ubić na średniej prędkości, aby lekko ostygnąć, około 2 minut. Ubić w 1 jajku, aż do włączenia, a następnie ubić w 1 jajku więcej.
Trzecie jajko ubić w małej misce, następnie ubić do ciasta, 1 łyżkę na raz, aż będzie gładkie i ciasne. (Możesz nie potrzebować całego trzeciego jajka.)
Przenieść ciasto do worka z ciastem wyposażonego w okrągłą końcówkę o średnicy 1/4 cala. Rury 1 1/4 cala rund ciasta na przygotowanych blach do pieczenia, o 1 cal od siebie; powinieneś mieć około 50 ptysiów. (Alternatywnie, wrzucić ciasto w małych kopcach na blachy do pieczenia z łyżką.) Ciasto wygładzamy zwilżonym palcem, następnie przekładamy do piekarnika i pieczemy do momentu, aż się wydmuchnie, 10 minut. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350 stopni F i kontynuować pieczenie do złotego, 5 Więcej minut. Wyłącz piekarnik, ale pozostawić ptysie wewnątrz do wyschnięcia, 5 do 7 Więcej minut.
Wyjąć z piekarnika i przebić mały otwór w każdym puff za pomocą noża do parowania, aby umożliwić ucieczkę pary; przenieść do stojaka, aby całkowicie ostygnąć.
Włożyć białą czekoladę do średniej żaroodpornej miseczki. Ciężką śmietanę zagotować w małym rondelku, a następnie polać czekoladą. Delikatnie ubijać, aż będzie gładka i chłodna, około 7 minut; ubić ekstrakt z mięty pieprzowej. Zamieszać w mascarpone aż do połączenia. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż wystarczająco grube rury, o 30 protokół.
Przelej do dużej torebki z ciastem wyposażonej w okrągłą końcówkę o średnicy 1/4 cala.
Włóż końcówkę woreczka do ciasta do otworu w każdym pufie i rurki w nadzieniu.
Przenieść wypełnione chrupki do blachy do pieczenia; przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut lub do 2 godzin.
Cukier i mleko ubić w dużej misce na gładką masę. Zmontować croquembouche: zanurzyć dno puff do lukru, pozwalając nadmiar kapać.
Przełożyć puff na talerz, polewając bokiem w dół. Powtórz z większą ilością puffów, układając je obok siebie w 7-calowym okręgu. Wypełnij okrąg z więcej puffs ustabilizować podstawy wieży. Kontynuuj budowę stożkowej wieży puffów, używając lukru, aby utrzymać je na miejscu. (Jeśli lukier staje się zbyt gęsty, ubijaj więcej mleka, 1 łyżeczkę na raz.)
Kroquembouche odkurzyć cukrem cukierniczym i posypać pokruszonymi laskami cukierkowymi; schłodzić do momentu ustawienia, około 15 minut.