Canadian Surf ' n Turf: dziki łosoś Chinook z salsą Mango i stekami z dziczyzny z czerwonym winem, jagodami, sosem czekoladowym

Canadian Surf ' n Turf: dziki łosoś Chinook z salsą Mango i stekami z dziczyzny z czerwonym winem, jagodami, sosem czekoladowym
Przepis Canadian Surf 'n Turf: dziki łosoś Chinook z Salsanem Mango i steki z dziczyzny z czerwonym winem, jagodami, sosem czekoladowym w około 6 godzin i 5 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1222 kalorii, 59G białka, oraz 77g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za 12,48 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś sok z cytryny, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 68%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Surf i murawa w ziołowym sosie z czerwonego wina z maślanymi grzybami i kremowym porem, Steki z dziczyzny z sosem grzybowym, oraz Dziki łosoś z Alaski z sosem malinowym Chipotle i sałatką z Mango.

Instrukcje

1
Przygotuj łososia, usuwając wszystkie łuski i skrzela. Oczyść jamę i osusz ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2
Połóż łososia na dużym półmisku i nadziewaj wnękę kilkoma gałązkami tymianku i koperku i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
3
Posyp sokiem z cytryny i marynuj przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4
Przygotuj dziczyznę, usuwając wszelkie włosy i kawałki kości pozostawione po uboju.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
5
Połącz składniki marynaty i polej mięso w zamykanej plastikowej torbie lub naczyniu do pieczenia. Marynuj przez 4 godziny w lodówce, jeśli to możliwe. Można przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
1
Połącz wszystkie składniki w dużej misce i odstaw na bok. Jeśli to możliwe, wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Lekko posmaruj łososia oliwą z oliwek i umieść łososia na bardzo gorącym grillu, przez około 5 do 6 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Wyjmij z grilla i umieść na półmisku lub desce do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Do sosu z dziczyzny: na gorącej patelni do smażenia na małym lub średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek, masło, cebulę i orzeszki pinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
DziczyznaDziczyzna
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Smaż przez kilka minut, aby spocić cebulę. Nie rozgotować. Podnieś ogień do średniego, dodaj 1 szklankę czerwonego wina i zmniejsz o połowę, 2 do 3 minut. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i dodaj czekoladę i jagody. Gdy czekolada się rozpuści, zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Umieść dziczyznę na gorącym grillu... Pozostaw je w spokoju na około 2 1/2 minuty z każdej strony dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
Wyjmij z grilla i umieść na półmisku lub desce do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
8
Podawaj steki z łososia i dziczyzny z salsą mango i sosem czekoladowo-jagodowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Stek Z DziczyznyStek Z Dziczyzny
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
9
W razie potrzeby podawaj ze świeżą zieloną sałatą z boku. Zaprezentuj posiłek na dużej rustykalnej drewnianej desce do krojenia (wytrzymałej) z jarmużem, ćwiartkami cytryny i rustykalną (również wytrzymałą) bagietką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
BagietkaBagietka
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia

Składniki

2słonina wieprzowasłonina wieprzowa1481 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.2 łyżki syropu (boysenberry, jagodowy itp.)2 łyżki syropu (boysenberry, jagodowy itp.)281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych431 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekana ciemna czekoladaposiekana ciemna czekolada4krewetki i żyłkiŚwieże łodygi kopruŚwieże łodygi kopru23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo posiekana natka pietruszkiświeżo posiekana natka pietruszki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopapryka jalapeno pokrojona w kostkępapryka jalapeno pokrojona w kostkę1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty2cytryny, soczystecytryny, soczyste1limonka, soczystalimonka, soczysta1pomarańczowy, soczystypomarańczowy, soczysty1181 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.jagody jałowcajagody jałowca2smallsdojrzałe mango, Skórki, małe pokrojone w kostkędojrzałe mango, Skórki, małe pokrojone w kostkę23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo posiekane liście miętyświeżo posiekane liście mięty23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina4krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cebula drobno pokrojona w kostkęcebula drobno pokrojona w kostkę341 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 1/2 funta dużych krewetek U-121 1/2 funta dużych krewetek U-121pomidor śliwkowypomidor śliwkowy801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.czerwona cebula pokrojona w kostkęczerwona cebula pokrojona w kostkę4krewetki i żyłkiCzerwone wino, wystarczające do pokrycia mięsaCzerwone wino, wystarczające do pokrycia mięsa4steki z żeberka z dziczyzny (lub substytut Kości T, polędwicy, paska z tyłu lub końcówki polędwicy)steki z żeberka z dziczyzny (lub substytut Kości T, polędwicy, paska z tyłu lub końcówki polędwicy)1cały łosoś chinook, około 1 1/2 do 2 funtów (lub zastąp innego świeżego łososia lub pstrąga)cały łosoś chinook, około 1 1/2 do 2 funtów (lub zastąp innego świeżego łososia lub pstrąga)4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz4krewetki i żyłkiGałązki świeżego tymiankuGałązki świeżego tymianku801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.drobno pokrojona biała cebuladrobno pokrojona biała cebula

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Zinfandelic Amador County Old Vine Zinfandel z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Zinfandelic Amador County Old Vine Zinfandel
Zinfandelic Amador County Old Vine Zinfandel
Hrabstwo Amador daje odważną starą winorośl Zinfandel z bogatymi, jasnymi owocami maliny i czarnej wiśni, uzupełnionymi nutami ziemi i ziela, które zwiększają jej złożoność.ZINFANDELIC to hołd dla wyjątkowej odmiany wina Kalifornijskiego-Zinfandel. To także hołd dla Kalifornijskiego ruchu i kultury lat 60. - Flower Power, Haight Ashbury, Summer of Love, Rock & Roll itp. Etykieta przypomina plakaty rockowe z lat sześćdziesiątych. Winnice zinfandel znajdują się na większej wysokości w hrabstwie Amador w Kalifornii u podnóża gór Sierra Nevada – znanych również jako Gold Country. Winnice były uprawiane w sposób zrównoważony ze starych winorośli w wieku około 40 lat.Lub wypróbuj Zestaw Upominkowy Zinfandelic Groovy Duo
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn