Caldo Verde (portugalska zielona zupa) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 338 kalorii. 492 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka czosnku, wody, ziemniaków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest znakomite. Spróbuj Caldo Verde (Portugalska Zielona Zupa), Zupa Z Jarmużu Portugalskiego (Caldo Verde), oraz Caldo Verde / Portugalska Zupa Z Jarmużu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym rondlu na średnim ogniu gotować cebulę i czosnek w 3 łyżkach oliwy z oliwek przez 3 minuty. Wymieszać ziemniaki i gotować, ciągle mieszając, 3 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Ziemniak
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Wlać wodę, doprowadzić do wrzenia i gotować delikatnie przez 20 minut, aż ziemniaki będą papkowate.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
3
Tymczasem, na dużej patelni na średnim ogniu, gotować kiełbasę, aż uwolni większość jego tłuszczu, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Drenaż.
5
Mash ziemniaki lub puree mieszaniny ziemniaków z blenderem lub robot kuchenny. Wymieszać kiełbasę, sól i pieprz do zupy i powrócić do średniego ciepła. Przykryć i dusić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ziemniak
Kiełbasa
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Tuż przed podaniem, wymieszać jarmuż do zupy i gotować na wolnym ogniu, 5 minut, aż jarmuż będzie miękki i jade zielony. Wymieszaj pozostałą łyżkę oliwy z oliwek i podawaj od razu.