Calabacitas con Elote (cukinia z kukurydzą)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Calabacitas con Elote (cukinia z kukurydzą). Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.0 za porcję. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. 95 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, pomidory rzymskie, ziarna kukurydzy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Calabacitas con Elote (cukinia z kukurydzą), Sopa De Calabacitas (zupa z cukinii), oraz Elote z kluskami z cukinii.
Instrukcje
Umieść kukurydzę w rondlu z wystarczającą ilością wody do przykrycia; doprowadzić do wrzenia.
Umieścić pokrywę na rondlu, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować do miękkości, o 10 protokół.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż pachnące, o 5 protokół.
Wymieszać cukinię i pomidora do cebuli i czosnku; gotować razem 5 protokół. Wymieszać ziarna kukurydzy do mieszaniny; dodać pieprz poblano. Doprawić solą i pieprzem; wymieszać. Przykryć patelnię pokrywką i gotować, aż cukinia będzie miękka, o 10 protokół.
Posypać serem cotija do podania.