Cakespy: Potrójne Batony Czekoladowe Nanaimo
Cakespy: potrójna czekolada Nanaimo batony może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 36 porcji z 87 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 171 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać kokosa, zastąp pudding w proszku, kakao i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cakespy: Batony Nanaimo, Cakespy: Batony Candy Corn Nanaimo, oraz Batony Czekoladowo-Żurawinowe Nanaimo.
Instrukcje
Linia dolnej 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia z paskiem papieru pergaminowego lub folii, dla łatwego usuwania prętów z patelni, gdy są chłodne.
Przygotować dolną warstwę: roztopić masło, cukier i proszek kakaowy w podwójnym kotle.
Dodać ubite jajko i energicznie wymieszać drewnianą łyżką, aż do włączenia i zgęstnienia.
Zdjąć patelnię z ognia, przenieść do dużej miski, i wymieszać w okruchy krakersy graham, orzechy, i kokos, i orzechy. Wciśnij mocno do przygotowanej patelni. Umieść to w lodówce na około pół godziny, aby można było ustawić przed dodaniem następnej warstwy.
Przygotować środkową warstwę: w mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek, masło, śmietanę, puder budyniowy, kakao i cukier cukierniczy zmiksować, aż będą bardzo lekkie i puszyste.
Rozłóż dolną warstwę, dbając o to, aby rozprowadzić ją tak płasko i równomiernie, jak to możliwe. W trakcie przygotowywania polewy należy włożyć patelnię do lodówki.
Przygotować wierzchnią warstwę: w średnim rondlu lub podwójnym kotle roztopić czekoladę i masło na średnim ogniu, często mieszając, aby mieszanina nie przypaliła się.
Odstawić, aż mieszanina będzie jeszcze płynna, ale bardzo gęsta, następnie wlać ją na drugą (środkową) warstwę i delikatnie rozprowadzić szpatułką, aby zapewnić równomierne pokrycie (ale pracuj ostrożnie, ponieważ wciąż ciepła czekolada będzie bałagan, jeśli naciśniesz zbyt mocno podczas rozprowadzania i rozerwie warstwę maślaną poniżej).
Przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę przed cięciem na bary.