Cakespy: Pecan Nesselrode Pie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Cakespy: Pecan Nesselrode Pie. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1066 kalorii, 16G białka, oraz 83g tłuszczu każdy. Na 3,88 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 37 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz sól i gałka muszkatołowa, cukier, pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mini Chocolate Pecan Pie Sernik, Cakespy: Piernicon Mad Men, oraz Cakespy: An Educaketion dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°.
W średniej misce wymieszaj grubo pokrojone kawałki orzechów pekan, 1/4 szklanki miodu (resztę zostaw na później), Bourbon (jeśli używasz), sól i gałkę muszkatołową do połączenia. Piecz mieszaninę na pergaminie wyłożonej blasze do pieczenia przez 30 minut-mniej więcej w połowie pieczenia, użyj szpatułki, aby odwrócić kawałki, aby nie przypalić. Orzechy powinny być suche i chrupiące, ale nie pozwól im się czernić.
Wyjąć z piekarnika i ustawić na bok.
Przygotuj kąpiel z lodem w misce wystarczająco dużej, aby otoczyć górną połowę podwójnego kotła lodem. Użyj dużo kostek lodu i około 1 litra wody.
W ciężkiej emaliowanej lub stalowej patelni ubij razem puree z orzechów pekan, śmietanę, resztę miodu i skrobię kukurydzianą. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje i kremowy. Wymieszać 1 szklankę prażonych orzechów pekan.
Wyjmij z ognia i pozwól garnkowi schłodzić się w przygotowanej łaźni lodowej, aż mieszanina będzie bardzo zimna w dotyku.
Bardzo delikatnie (mieszając tak mało, jak potrzeba), złożyć budyń waniliowy.
Pozostałe prażone orzechy pekan posypać w dolnej części skorupy.
Nałóż krem orzechowy, wygładzając szpatułką, a następnie polej bitą śmietaną i wiórkami czekolady lub kawałkami orzechów pekan-Wybierz własną przygodę.
Przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny przed podaniem. Przechowywać luźno w lodówce do 4 dni.