Cakespy: Domowe Ciasteczka Harcerskie Tagalong
Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 36. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, sól, kremowe masło orzechowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 654 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Cakespy: Domowe Ciasteczka Harcerskie Do-Si-Dos, Cakespy: Domowe Samoas Girl Scout Cookies, oraz Girl Scout Cookie Tagalong Cake Bars dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj bazę ciasteczek. Używając przystawki do łopatek w mikserze stojącym, masło i cukier utrzeć w śmietanie, aż będą lekkie i puszyste.
W osobnej misce przesiać mąkę i sól. W 2-3 krokach wymieszać z masłem, od czasu do czasu zeskrobując boki miski.
Dodać śmietanę i wanilię; mieszać tylko do momentu włączenia.
Owinąć ciasto w folię (oddzielić na dwie kulki ciasta, jeśli będzie łatwiej się nim posługiwać) i przechowywać w lodówce przez 2-3 godziny, aż będzie bardzo twarde.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia dwie blachy do pieczenia z pergaminem.
Uszczypnij kawałki ciasta i rozwałkuj na około 1-calowe okręgi. Lekko spłaszcz każdą piłkę ręką, starając się, aby krawędzie nie pękały zbyt mocno.
Na przygotowanych arkuszach ciastek umieścić rund ciasta, pozostawiając około cala pomiędzy (będą się trochę rozprzestrzeniać, ale nie za dużo).
Piec przez 10-12 minut, lub aż mają matowe wykończenie na górze i są po prostu złote na krawędziach.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez około 5 minut na arkuszu. Gdy tylko nie są zbyt gorące, za pomocą kciuka lub tylnej części małej łyżeczki, zrób Wcięcie w każdym ciastku(powinny być nadal dość miękkie, więc łatwo powinno być wcięcie bez łamania). Zostaw ich na chwilę tam, gdzie są.
W średnim rondlu roztopić masło orzechowe na małym ogniu, aż stanie się gęstym, łatwo mieszanym płynem.
Dodać cukier cukierniczy i wymieszać do momentu włączenia.
Dodaj wanilię na koniec, mieszając aż do włączenia.
Pozostawić na około 10 minut; mieszanina zacznie nieco zagęszczać.
Umieść łyżeczkę (trochę mniej lub bardziej, na swój smak) mieszanki masła orzechowego w tiret na każdym ciastku.
Najlepiej byłoby użyć podwójnego kotła do stopienia czekolady w tym momencie. Osobiście nie mam takiego, więc topiłam go bezpośrednio w średnim rondlu na małym ogniu, bardzo często mieszając, aby mieszanina nie przypaliła się dna patelni.
Aby pokryć ciasteczka, przytrzymaj je jedną ręką na widelcu (tak, aby leżały na zębach), a drugą ręką, używając łyżki, pozwól, aby mieszanina czekolady kapała na ciastku, aż będzie pokryta. Użyj łyżki, aby delikatnie "zeskrobać" powłokę, aby pokryła ona całe ciastko; pozwól, aby część nadmiaru czekolady kapała, a następnie umieść czekoladowe ciasteczka na arkuszu woskowanego papieru, silikonu zapobiegającego przywieraniu, a nawet folii aluminiowej, i pozostaw na 2-3 godziny przed rozkoszowaniem się.