Cajun Brined Turkey-Two Ways
Przepis Cajun solone indyka-dwa sposoby mogą zaspokoić swoje Creole pragnienie w około 39 godzin i 5 minut. Na 3,41 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1078 kalorii, 142g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, proszek cayenne, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 28 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Spróbuj Cajun-solone wędzone piersi indyka, Cajun Broccoli Potato Noodle Pizza: Dwa Sposoby, oraz Solony Cały Indyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Specjalne wyposażenie: 3 szklanki chipsów hickory lub apple w razie potrzeby, moczone w zimnej wodzie przez 1 godzinę
Połącz hiszpańską paprykę, New Mexican chile proszek, czosnek w proszku, cebula w proszku, oregano, tymianek, chile de arbol i cayenne w małej misce.
Usuń 1/4 szklanki do innego użytku, takich jak zapiekanka z bakłażana z pesto z czerwonej papryki i bułki tartej Cajun. Sól i cukier rozpuścić w 2 galonach zimnej wody w dużym (co najmniej 16-quart) garnku lub czystym wiadrze.
Ubić połowę pozostałej przyprawy, czosnek, liście laurowe i cebulę.
Dodać indyka, przykryć i przechowywać w lodówce lub ustawić w bardzo zimnym miejscu (który pozostaje gdzieś między 32 do 40 stopni F) przez co najmniej 12 godzin i do 24 godzin. Dobrze spłukać pod zimną wodą i osuszyć, aby usunąć sól.
Pozostawić do wyschnięcia w lodówce przez 24 godziny.
W dużym zielonym jajku: Zapal duży komin wypełniony brykietami z węgla drzewnego (około 5 ćwiartek) i pozwól spalić, aż cały węgiel drzewny zostanie pokryty warstwą drobnego szarego popiołu. Wrzuć węgle do grilla. Top z niektórych nasączonych wiórów drewna, Jeśli za pomocą. Włóż płytkę ceramiczną, a następnie stojak do grilla.
Załóż pokrywę i pozwól rozgrzać ruszt.
Posmaruj indyka olejem i natrzyj cały indyk (w tym jamę) pozostałą przyprawą. Zwiąż nogi razem. Wyreguluj otwory wentylacyjne grilla, aby uzyskać i utrzymać wewnętrzną temperaturę 350 stopni F. piecz indyka przez 2 godziny do 2 godzin i 15 minut, aż termometr do mięsa włożony do uda odczytuje 165 stopni F.
Zdejmij z grilla, namiot z folią i pozostaw na 30 minut przed rzeźbieniem.
W Chinach Caja: przygotuj Brykiety z węgla drzewnego zgodnie z instrukcją dołączoną do pudełka.
Umieść patelnię ze stojakiem (w zestawie z pudełkiem) w środku, a bok piersi indyka połóż na stojaku. Umieścić na górze i wypełnić węglem drzewnym. Po 30 minutach Odwróć pierś indyka do góry i kontynuuj gotowanie przez około 1 godzinę, aż termometr do mięsa włożony w udo wyniesie 165 stopni F.
W razie potrzeby dodać węgiel drzewny zgodnie z Instrukcją w pudełku.
Wyjmij z pudełka namiot z folią i pozostaw na 30 minut przed rzeźbieniem.