Café au Lait Cake
Café au lait ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz zimną bitą polewę, lukier z bitej czekolady mlecznej betty, granulki kawy instant espresso i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Café au Lait Angel Food Cake, Bezglutenowe ciasto Café au Lait, oraz Café au Lait Chiffon Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj dwie 8-lub 9-calowe okrągłe patelnie do ciast lub spryskaj sprayem do pieczenia mąką. Rozpuścić 1 łyżkę kawy w 1 1/4 szklanki wody. Zrób ciasto ciasto zgodnie z zaleceniami na polu, używając mieszanki kawy zamiast wody.
Piec i ostudzić zgodnie z zaleceniami.
Rozpuścić 2 łyżeczki kawy w 1 łyżce chłodnej wody. Wymieszać 2 łyżeczki mieszanki kawy w lukier. W średniej misce, wymieszać razem ubitą polewę i pozostałą mieszaninę kawy; delikatnie wymieszać w 1/4 szklanki mieszaniny lukier.
Na talerzu do serwowania umieść 1 warstwę ciasta, zaokrągloną stroną w dół.
Rozłóż połową ubitej mieszaniny topping (około 3/4 szklanki) w granicach 1/4 cala od krawędzi. Wierzch z drugą warstwą, zaokrąglony bok do góry. Strona mróz i wierzch ciasta z lukrem. Rura pozostała ubitą mieszaninę topping wokół góry ciasta. Przechowywać w lodówce 1 do 2 godzin lub do schłodzenia.
Udekoruj wierzch ciasta ziarnami espresso. Przechowywać w lodówce.