Bara brith
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Bara brith. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 266 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. 48 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz przyprawę, cukier muscovado, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 17%. Podobne przepisy to Bara Brith., oraz Cukier-crusted bara brith.
Instrukcje
Przełóż owoce do miski z cukrem i skórką pomarańczową.
Zalać herbatą, wszystko wymieszać i pozostawić do namoczenia na noc.
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Nasmaruj i wyłóż podstawę i krótkie boki pergaminu 900g / Bochenek 1 paskiem pergaminu do pieczenia. Przełóż mąkę i przyprawę do miski, a następnie ubijaj owoce i moczony płyn.
Dodać jajko, a następnie masło. Ubij, aż będziesz miał dobrze połączone, sztywne ciasto, a następnie wrzuć do przygotowanej bochenki.
Piec przez 1 godzinę, przykrywając folią lub pergaminem, jeśli wierzch zaczyna się zbyt ciemny. Sprawdź szaszłykiem, jeśli nie wyjdzie czysty, daj mu kolejne 5-10 minut w piekarniku.
Pozostaw do ostygnięcia w puszce na 10 minut, a następnie wyjmij i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Podawać pokrojone w plasterki i na maśle, jeśli chcesz.