Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polenta i mieszanym ziołem Gremolata

Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polenta i mieszanym ziołem Gremolata
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj Cabernet duszone żeberka z Polentanem Gorgonzoli i mieszanym Gremolatanem. Ten przepis służy 8. Na 7,56 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 130 g tłuszczu, oraz w sumie 1571 kalorii. Mieszanka mąki uniwersalnej, oleju roślinnego, polenty gorgonzoli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mąkę uniwersalną, możesz podążać za tym daniem głównym z Cynamon cukier soda chleb jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czerwone Wino-Duszone Żeberka Z Cytrynowo-Ziołową Gremolatą, Cabernet żeberka krótkie z parmezanem Polenta, oraz Cabernet-Duszone Żeberka Wołowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dzięki różnym elementom to danie nadaje się dobrze do gotowania zespołowego. Przyprawianie mięsa z przodu, Robienie gremolaty, brązowienie żeberek i deglazing patelni to oddzielne kroki, które pozwalają każdemu na zmianę. Ale jeśli wolisz pracować z wyprzedzeniem, żeberka będą smakować tak samo dobrze dzień później. Tak czy inaczej, jesteś złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
PrzyprawyPrzyprawy
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Ułóż żeberka w jednej warstwie w szklanym naczyniu do pieczenia 15x10x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Wymieszać rozmaryn, tymianek, sól i pieprz w małej misce; posypać żeberka. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
PieprzPieprz
TymianekTymianek
żeberkażeberka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed kontynuowaniem.
5
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim szerokim garnku żaroodpornym na średnim ogniu. Praca w partiach, dodać żeberka do garnka i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, o 8 minut na partię, dodając więcej oleju do garnka przez łyżki stołowe w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Żeberka przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Wylać kapiele z garnka; wyrzucić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodaj wino do garnka i doprowadzić do duszenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki. Żeberka powrotne i wszelkie zgromadzone soki do garnka; doprowadzić do wrzenia. Przykryć; przełożyć do piekarnika i dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie i prawie odpadnie z kości, około 2 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Chill uncovered unto cold, then cover and keep chilled.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
żeberkażeberka
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
10
Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu przed kontynuowaniem. Używając łyżki szczelinowej, przenieś żebra do dużej miski; przykryj szczelnie, aby się ogrzać. Usuń tłuszcz z wierzchu duszonego płynu. Gotować płyn do zmniejszenia do 2 hojnych filiżanek, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Wymieszać 2 łyżki masła i 2 łyżki mąki widelcem w małej misce, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Miksturę masła ubić na ciecz do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Ubij na średnim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
14
Podziel Gorgonzola Polenta między talerze. Wierzch z żeberkami i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
PolentaPolenta
SOSSOS
żeberkażeberka
15
Posypać
16
Mieszane-ziele Gremolata i służyć.

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Zdobywca Złotego Medalu Albertina Merlot Lorilai ' s Reserve Wine z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn