Cabernet-Duszone Żeberka Wołowe

Cabernet-duszone żeberka wołowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 646 kalorii. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wołowiny krótkie żeberka, pieprz, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette, Cabernet-duszone żeberka z gorgonzolą Polentan i mieszanką zielną Gremolata, oraz Duszone Żeberka Wołowe.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Żeberka posypać solą i pieprzem.
Dodać żeberka na patelni; gotować przez 8 protokół, brązowienie ze wszystkich stron.
Dodaj bulion wołowy do patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
W średniej misce połączyć bulion, wino i koncentrat pomidorowy; wymieszać trzepaczką.
Umieść żeberka, seler, marchew, czosnek, rozmaryn i cebulę w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali pokrytym sprayem do gotowania.
Wlać mieszaninę bulionu na mieszaninę żeber. Przykryć folią; piec w 300 przez 3 i 1/2 godziny lub aż żeberka będą bardzo miękkie.
Odkryj naczynie; przecedzić mieszaninę bulionu przez sito nad miską, rezerwując płyn. Żebra rezerwowe; Odrzuć Pozostałe ciała stałe.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać zarezerwowany płyn do worka. Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić płyn do małego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Dodaj mąkę do patelni, dobrze mieszając trzepaczką.
Umieścić patelnię na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, stale mieszając trzepaczką. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż gruby, stale mieszając trzepaczką.
SOS podawać z żeberkami i makaronem.
W razie potrzeby udekorować posiekaną natką pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.