Bułeczki Żurawinowo-Pomarańczowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu szkockich przepisów, więc spróbuj bułeczek żurawinowo-pomarańczowych. Ten poranny posiłek ma 108 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 25. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, cukier cukierniczy, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Bułeczki Żurawinowo-Pomarańczowe, Bułeczki żurawinowo-pomarańczowe, oraz Bułeczki pomarańczowo-żurawinowe.
Instrukcje
Zrobić bułeczki: Rozgrzej piekarnik do 218°. linia 2duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Umieść cukier i skórkę w robocie kuchennym; pulsuj 2 lub 3 razy, aby połączyć.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól; pulse połączyć. Kawałki masła rozrzucić na mieszaninie mąki i pulsować, aż masło zostanie włączone z kilku większych kawałków pozostałych.
Dodać żurawinę i pulsować raz lub dwa razy, tylko wymieszać.
Przenieść mieszaninę mąki do dużej miski.
Na wierzch wlać śmietanę i wymieszać widelcem, aż do połączenia; nie mieszaj. Linia 8-calowa okrągła patelnia do pieczenia z folią. Naciśnij ciasto na patelnię, aby utworzyć równą warstwę. Ciasto wyłożyć na lekko posypany mąką blat, ostrożnie odkleić folię i ostrym nożem pokroić ciasto na 120 klinów.
Umieścić bułeczki na blachach do pieczenia.
Piec do jasnego złota, 12 do 15 minut. Fajne bułeczki na drucianym stojaku.
Zrób glazurę: wymieszaj cukier i sok w małej misce widelcem.
Dodaj więcej cukru, aby zagęścić lub sok do cienkiego, jeśli to konieczne.
Mżawka glazury na bułeczki i odstawić 10 minut, aby ustawić.