Bułeczki z suszoną gruszką i kardamonem
Przepis suszone bułeczki z gruszką i kardamonem jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny Wegetariańskie opcja dla miłośników Szkockiego jedzenia. Ten przepis służy 8. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten poranny posiłek ma 253 kalorie, 6G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka maślanki, masła, gruszek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kardamon i suszone bułeczki wiśniowe, SOS gruszkowy imbirowo-kardamonowy (i masło gruszkowe), oraz Wyznanie # 84: Udaję, że coś wiem ... bułeczki z figami i kardamonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąki, cukier, proszek do pieczenia, sól i kardamon wymieszać w dużej misce; pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
W średniej misce połączyć maślankę, skórkę, wanilię i jajko; wymieszać z suszonymi gruszkami.
Dodać maślankę do mieszanki mąki, mieszając tylko do wilgotnego (ciasto będzie lepkie).
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Wierzch ciasta wymieszać z 2 łyżeczkami mąki uniwersalnej i wkleić w 8-calowe koło.
Pokrój ciasto na 8 klinów; ułóż kliny 1/2 cala od siebie na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Szczotka białka jaj na klinach.
Piec w 350 przez 25 minut lub do złotego koloru.