Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze (Char Siu Bao)
Bułeczki wieprzowe na parze (Char Siu Bao) to bezmleczne hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 72 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz miód, sól, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chińskie Bułeczki Wieprzowe Na Parze (Char Siu Bao), Slow Cooker Chinese Pork vel char siu Pork, oraz Chińskie bułeczki wieprzowe z grilla (Char Siu Bao) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie, równomiernie natrzyj proszek z pięcioma przyprawami na wieprzowinę.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Zalać patelnię sprayem do gotowania.
Dodać wieprzowinę na patelnię; gotować 18 minut lub aż termometr zarejestruje 155, obracając wieprzowinę od czasu do czasu.
Wyjąć wieprzowinę z patelni i odstawić na 15 minut.
Pokroić wieprzowinę w poprzek na cienkie plasterki; pokroić plasterki w cienkie paski.
Umieścić wieprzowinę w średniej misce.
Dodać cebulę i kolejne 7 składników (przez 1/4 łyżeczki soli); dobrze wymieszać do połączenia. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Aby przygotować ciasto, połącz 1 szklankę ciepłej wody, cukru i drożdży w dużej misce; odstawić 5 minut.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać mąkę, olej i 1/4 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść do uzyskania gładkości i elastyczności (około 10 minut).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Punch ciasto w dół; odstawić na 5 minut. Ciasto wyłożyć na czystą powierzchnię, zagnieść w proszku do pieczenia.
Niech ciasto odpocząć 5 minut.
Podziel ciasto na 10 równych porcji, tworząc każdą w kulkę. Pracując z jedną kulką ciasta na raz (przykryj pozostałe kulki ciasta, aby nie wyschły), zwiń kulkę w 5-calowe koło.
Umieść 1/4 szklanki napełniania w środku koła ciasta. Podnieś boki, aby pokryć wypełnienie i spotkać się na górze. Szczypta i uszczelka zamknięta skrętem. Powtórz procedurę z pozostałymi kulkami ciasta i nadzieniem.
Ułóż 5 bułki szew stronie w dół, 1 cal od siebie, w każdym poziomie 2-warstwowy parowiec bambusowy. Poziomy stosu; pokrywa z pokrywką.
Dodaj wodę do dużej patelni na głębokość 1 cala; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Miejsce parowiec na patelni; pary 15 minut lub aż nadmuchane i zestaw. Schłodzić 10 minut przed podaniem.