Bułeczki Pistacjowo-Żurawinowe
Bułeczki pistacjowo-żurawinowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, żurawinę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Bułeczki Żurawinowo-Pistacjowe, Bułeczki Pistacjowe, oraz Suszone Wiśniowe Bułeczki Pistacjowe.
Instrukcje
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce; pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Przykryć i schłodzić mieszaninę mąki 10 minut.
Połączyć maślankę z 4 kolejnymi składnikami (przez jajko), mieszając trzepaczką aż do dobrze wymieszanego. Wymieszać z żurawiną i orzechami.
Dodać mieszaninę maślanki do mieszaniny mąki; mieszać tylko do momentu, gdy ciasto będzie wilgotne.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Pat ciasto w 8-calowe koło na blasze wyłożonej pergaminem.
Ciasto pokroić na 12 klinów (nie oddzielać klinów).
Na ciasto posmarować białko, posypać równomiernie cukrem turbinado.
Piec w temperaturze 400 przez 13 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni; ostudzić 2 minuty na stojakach z drutu.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.