Bułeczki Na Patelni
Bułeczki na patelni mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 121 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, sól, dodatki: masło i dżem, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Bułeczki Na Patelni, Bułeczki na patelni z miodem, oraz Placki Na Patelni.
Instrukcje
Mąkę, sodę oczyszczoną, śmietanę z kamienia nazębnego i sól przesiać do miski. W małej miseczce widelcem mieszamy maślankę i masło, następnie dodajemy do suchych składników i mieszamy, aż powstanie miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Podzielić ciasto na pół i zagnieść każdą połowę 3 lub 4 razy. Wklep każdą połowę w 6-calową rundę (grubość 1/2 cala), a następnie pokrój każdą rundę na 4 kliny.
Podgrzewaj na małym ogniu, aż będzie gorąco. Pracując w 2 partiach, jeśli patelnia jest mała, lekko odkurz obie strony każdej bułeczki mąką, wytrząsając nadmiar i gotuj bułeczki na małym ogniu, niezakłócony, 3 minuty. Zwiększyć ciepło do umiarkowanie niskie i gotować, aż bułeczki są dmuchane i spody są złotobrązowe, o 5 minut więcej. Przekręcić bułeczki i gotować, aż złoty kolor i gotowane przez (oglądać bułeczki ściśle i dostosować ciepło w razie potrzeby, więc gotować przez, ale nie palić), 7 do 8 protokół (wyciąć jedną bułeczkę otworzyć, aby sprawdzić doneness).
Przenieść do stojaka i ostudzić do ogrzania, 3 do 4 minut.