Bułeczki na parze z boczniakami Tempura King i majonezem Agave-Miso (Wegańskie)

Bułeczki na parze z boczniakami Tempura King i majonezem Agave-Miso (Wegańskie)
Need a wegańskie przystawki? Bułki na parze z boczniakami Tempura King i majonezem Agave-Miso (wegańskie) może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 81 g tłuszczu, oraz w sumie 992 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis od Serious Eats ma 296 fanów. Mieszanka cukru, lodowata woda sodowa, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Majonez Miso-Agawa (Wegański), Bułki na parze z gotowanym Daikon i Shiitake, marynowane kiełki fasoli, i pikantny majonez (Wegańskie), oraz Boczniaki Królewskie i krewetki na ryżu.

Instrukcje

1
Połącz sos sojowy, sake, cukier, mirin i 1 szklankę wody w średnim rondlu i ubijaj, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2
Dodaj boczniaki Królewskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Trąbka KrólewskaGrzyby Trąbka Królewska
3
Umieść czysty, niestrzępiący się ręcznik papierowy lub ręcznik kuchenny bezpośrednio na powierzchni płynu, naciskając, aż całkowicie się nasyci i utrzymuje grzyby częściowo zanurzone. Doprowadzić do gotowania na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć, aby utrzymać gołe gotowanie. Gotuj, aż grzyby będą całkowicie miękkie (Tester ciasta lub nóż do parkowania włożony powinien napotkać niewielki opór podczas przechodzenia), około 30 minut, przewracając grzyby po połowie gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Grzyby wyjąć z płynu i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Powrót pozostałą ciecz delikatnie zagotować na średnim ogniu i gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 10 protokół. Odstawić do ostygnięcia. Gdy grzyby są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, pokroić każdy na 12 dysków o szerokości około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
5
Rozgrzać olej w dużym woku, rondlu lub frytkownicy do 177° i wyregulować płomień, aby utrzymać temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Połącz skrobię kukurydzianą i mąkę w dużej misce i mieszaj pałeczkami do mniej więcej połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodać sodę i bardzo szybko wymieszać pałeczkami podczas potrząsania miską. Nie przesadzać-powinno być dużo grudek i bąbelków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodać pokrojone grzyby do miski i obrócić do płaszcza. Pracując jeden kawałek na raz, podnieś grzyb, pozwól, aby nadmiar ciasta kapał, a następnie powoli opuszczaj do gorącego oleju. Powtarzaj, aż wszystkie grzyby znajdą się w oleju. Grzyby gotować, mieszając olej i obracając grzyby od czasu do czasu siatką drucianą lub długimi pałeczkami, aż będą bladozłoty i całkowicie chrupiące, około 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Przełożyć na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem i natychmiast doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
10
Bułki na parze ułożyć na talerzu i przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym. Kuchenka mikrofalowa na dużej mocy do gorąca, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
11
W każdej gotowanej na parze bułce rozłóż majonez miso, a następnie dodaj rozdrobnioną sałatę, dwa smażone plastry grzybów, mżawkę zredukowanego płynu do gotowania na wolnym ogniu, pokrojone szalotki i liście kolendry. Zamknij kanapki i podawaj z dodatkowym majonezem miso na boku do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
MisoMiso
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować de Morgenzon Reserve Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn