Bułeczki na parze z boczniakami Tempura King i majonezem Agave-Miso (Wegańskie)

Bułeczki na parze z boczniakami Tempura King i majonezem Agave-Miso (Wegańskie)
Need a wegańskie przystawki? Bułki na parze z boczniakami Tempura King i majonezem Agave-Miso (wegańskie) może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 81 g tłuszczu, oraz w sumie 992 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis od Serious Eats ma 296 fanów. Mieszanka cukru, lodowata woda sodowa, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Majonez Miso-Agawa (Wegański), Bułki na parze z gotowanym Daikon i Shiitake, marynowane kiełki fasoli, i pikantny majonez (Wegańskie), oraz Boczniaki Królewskie i krewetki na ryżu.

Instrukcje

1
Połącz sos sojowy, sake, cukier, mirin i 1 szklankę wody w średnim rondlu i ubijaj, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
2
Dodaj boczniaki Królewskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Trąbka KrólewskaGrzyby Trąbka Królewska
3
Umieść czysty, niestrzępiący się ręcznik papierowy lub ręcznik kuchenny bezpośrednio na powierzchni płynu, naciskając, aż całkowicie się nasyci i utrzymuje grzyby częściowo zanurzone. Doprowadzić do gotowania na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć, aby utrzymać gołe gotowanie. Gotuj, aż grzyby będą całkowicie miękkie (Tester ciasta lub nóż do parkowania włożony powinien napotkać niewielki opór podczas przechodzenia), około 30 minut, przewracając grzyby po połowie gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Grzyby wyjąć z płynu i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Powrót pozostałą ciecz delikatnie zagotować na średnim ogniu i gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 10 protokół. Odstawić do ostygnięcia. Gdy grzyby są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, pokroić każdy na 12 dysków o szerokości około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
Rozgrzać olej w dużym woku, rondlu lub frytkownicy do 177° i wyregulować płomień, aby utrzymać temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Połącz skrobię kukurydzianą i mąkę w dużej misce i mieszaj pałeczkami do mniej więcej połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Dodać sodę i bardzo szybko wymieszać pałeczkami podczas potrząsania miską. Nie przesadzać-powinno być dużo grudek i bąbelków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Dodać pokrojone grzyby do miski i obrócić do płaszcza. Pracując jeden kawałek na raz, podnieś grzyb, pozwól, aby nadmiar ciasta kapał, a następnie powoli opuszczaj do gorącego oleju. Powtarzaj, aż wszystkie grzyby znajdą się w oleju. Grzyby gotować, mieszając olej i obracając grzyby od czasu do czasu siatką drucianą lub długimi pałeczkami, aż będą bladozłoty i całkowicie chrupiące, około 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Przełożyć na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem i natychmiast doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
10
Bułki na parze ułożyć na talerzu i przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym. Kuchenka mikrofalowa na dużej mocy do gorąca, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
11
W każdej gotowanej na parze bułce rozłóż majonez miso, a następnie dodaj rozdrobnioną sałatę, dwa smażone plastry grzybów, mżawkę zredukowanego płynu do gotowania na wolnym ogniu, pokrojone szalotki i liście kolendry. Zamknij kanapki i podawaj z dodatkowym majonezem miso na boku do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
MisoMiso
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować de Morgenzon Reserve Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn