Bułeczki Kukurydziano-Jagodowe
Bułeczki z mąką kukurydzianą i jagodami mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Ten przepis służy 12 i kosztuje 29 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 150 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Bułeczki Kukurydziano-Jagodowe, Cheddar-Bułeczki Z Mąką Kukurydzianą, oraz Bułeczki Z Miodem Kukurydzianym.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 425°. Spryskaj arkusz ciastek sprayem do gotowania lub linią z papierem do gotowania.
Wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, 2 łyżki cukru, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, skórkę pomarańczową i sól w dużej misce.
Pokroić w maśle za pomocą blendera do ciast, aż mieszanina wygląda jak gruba okruchy. Wymieszać w 1/2 szklanki mleka sojowego i sok pomarańczowy tylko do mąki jest zwilżona. Złożyć truskawki.
Wyłożyć ciasto na mąkę. Zagnieść 6 do 8 razy, aby utworzyć piłkę. Podzielić na pół; kształt na dwie rundy 6 x 1/2 cala na arkuszu cookie.
Pokruszyć 1 łyżką mleka sojowego i posypać 1-2 łyżkami cukru.
Pokrój każdą rundę na 6 klinów.
Piec 12 do 15 minut lub aż szczyty są lekko rumiane. Oddzielne kliny; podawać na ciepło.