Bułeczki Czekoladowo-Wiśniowe
Czekoladowo-wiśniowe bułeczki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 5G białka, oraz 26g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz półsłodką czekoladę, cukier, wiśnie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj 10 Funt Cherry Challenge: Bułeczki Z Białej Czekolady, Bułeczki Czekoladowo-Wiśniowe, oraz Bułeczki Wiśniowo-Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki wymieszać w dużej misce.
Masło pokroić w mieszankę mąki z blenderem do ciasta, aż będzie kruche i mieszanina przypomina mały groszek. Zamrozić 5 minut.
Dodaj 3/4 szklanki plus 2 łyżki. śmietanę, wiśnie i czekoladę, mieszając tylko do momentu zwilżenia suchych składników.
Obróć ciasto na papier woskowy; delikatnie naciśnij lub wklep ciasto w 7-calową rundę (mieszanina będzie krucha).
Pokrój okrągłe na 8 klinów.
Umieść Kliny 2 cale od siebie na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Szczotkuj wierzchołki klinów z pozostałymi 2 łyżkami. krem tylko do zwilżenia.
Piec w temperaturze 450 przez 13 do 15 minut lub do złotego koloru.