Pełnoziarniste bułeczki cynamonowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, zmielony cynamon, ciepłe mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 56 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj 100% Pełnoziarniste Cynamonowe Bułeczki Z Rodzynkami, Pełnoziarniste Szarlotki Cynamonowe, oraz Bułeczki cynamonowe pełnoziarniste dla początkujących dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować ciasto, rozpuścić drożdże w ciepłym mleku i 1/4 szklanki ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut lub do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Woda
Drożdże
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Dodać masło i kolejne 5 składników (przez białko jaja); dobrze wymieszać. Zważyć lub lekko łyżką mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
3
Dodaj 2 szklanki mąki uniwersalnej i mąki pełnoziarnistej, mieszając, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Pszenna
Ciasto
4
Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 1/2 szklanki mąki uniwersalnej, 1 łyżkę stołową na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Ciasto
5
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; roll do 16 x 12-calowy prostokąt na powierzchni mąki. Powierzchnię ciasta pokryć sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Ciasto
Punch
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Aby przygotować nadzienie, połączyć brązowy cukier, cynamon i gałkę muszkatołową; posypać ciasto, pozostawiając granicę 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Cynamon
Gałka Muszkatołowa
Ciasto
7
Posypać ciasto rodzynkami, delikatnie wciskając w ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rodzynki
Ciasto
8
Zwinąć prostokąt mocno, zaczynając od długiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
9
Ciasto pokroić na 16 rolek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
10
Umieść rolki, pokrój boki w górę, w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
11
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Odkryj rolki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
13
Piec w 375 przez 22 protokół lub do lekko rumiane. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
Patelnia
14
Aby przygotować glazurę, umieść cukier puder i wanilię w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Wanilia
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
15
Dodaj 5 łyżeczek mleka, 1 łyżeczkę na raz, mieszając, tworząc grubą glazurę.