Butternut-Placek Ze Słodkich Ziemniaków
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 183 kalorie, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mielonego cynamonu, dash mielone goździki, mąka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i masła, Zupa Z Butternut I Słodkich Ziemniaków, oraz Zupa Z Dyni I Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°. Na lekko posypanej mąką powierzchni ciasto rozwałkować do 1/8 cala.- grube koło; przeniesienie do 9-in. talerz z głębokim talerzem. Przycinamy ciasto do 1/2 cala. poza krawędzią płyty; krawędź fletu.
W dużej misce ubić jajka, śmietanę, Kabaczek, słodkie ziemniaki, miód, mąkę, sól i przyprawy.
Piec 50-60 minut lub aż nóż włożony w pobliżu centrum wyjdzie czysty. W ciągu ostatnich 15 minut luźno przykryć krawędź folią, aby zapobiec przerostowi.
Usunąć folię. Schłodzić na stojaku z drutu; podawać w ciągu 2 godzin lub przechowywać w lodówce i podawać na zimno. W razie potrzeby, top z bitą śmietaną.