Butterflied Leg of Lamb
Butterflied nogi z jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 6,45 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 74g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 628 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, czosnek, 4 funty masła z jagnięciny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Butterflied Leg Of Lamb, Grillowana Noga Z Jagnięciny, oraz Grillowana Noga Z Jagnięciny.
Instrukcje
Nóżkę jagnięciny osuszyć ręcznikiem papierowym i umieścić w dużej torbie Ziploc.
Połącz czosnek, rozmaryn, oregano, tymianek, sardelę, oliwę z oliwek i posypkę soli i popękanego czarnego pieprzu w misce i dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Wlać mieszaninę na jagnięcinę w woreczku Ziploc; marynatę przerabiać wokół nogi jagnięciny w woreczku, aby dostała się do wszystkich zakamarków.
Wstawić do lodówki i odstawić na noc.
Rozgrzej piekarnik do 425°.
Wyjąć nogę jagnięciny z worka i umieścić na stojaku w dużej patelni do pieczenia. Piecz przez 30 minut lub aż jagnięcina osiągnie pożądaną temperaturę (135° dla rzadkich i 140-145° dla średnich-średnio rzadkich).
Podawać z pieczonymi ziemniakami i szparagami oraz jasnoczerwonym winem.