Burrito z jajkiem Andouille
Andouille Egg Burritos może być właśnie tym meksykańskim przepisem, którego szukasz. To danie główne ma 499 kalorii, 26 g białka i 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,5 USD za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup ser pieprzowy, tortille z mąki, jajka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 39%. Wynik ten nie jest aż tak spektakularny. Podobne przepisy obejmują Andouille Hash and Egg Tacos, Egg Burritos i Egg Burritos.
Instrukcje
Na dużej patelni, na średnim ogniu, podsmaż cebulę na maśle, aż będzie miękka.
Dodaj kiełbasę, chilli i jalapeno; gotuj 4-5 minut dłużej lub do momentu, aż się zarumieni.
Dodaj jajka, sól, pieprz i cayenne; gotować i mieszać, aż jajka całkowicie się zetną.
Łyżką nadziewamy środek każdej tortilli.
Każdą porcję posyp 2 łyżkami sera. Złożyć boki i końce nad nadzieniem i zwinąć.
W razie potrzeby podawaj z sosem taco.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to świetny wybór do Burrito. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Argyle Reserve Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator