Burgery z tuńczykiem z glazurą ananasowo-musztardową i zielonym Chile-pikle Relish

Burgery z tuńczykiem z glazurą ananasowo-musztardową i zielonym Chile-pikle Relish
Burgery z tuńczykiem z glazurą ananasowo-musztardową i zielonym Chile-marynowanym smakiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.42 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 538 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soku z limonki, musztarda dijon, zielona cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 56 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Burgery z tuńczykiem z glazurą ananasowo-musztardową i zielonym Chile-pikle Relish, Burgery z tuńczykiem żółtopłetwym z glazurą imbirowo-musztardową, oraz Kawa i Ancho Chile Spódnica stek z Zielonym Chile-Apple Relish dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz sok ananasowy, ocet, imbir, sos sojowy i brązowy cukier w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż objętość zmniejszy się o połowę, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wymieszać 2 łyżki musztardy, zdjąć z ognia, dodać sok z limonki i biały pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Ochłoń.
4
Połączyć tuńczyka, 2 łyżki Dijon, chipotle pieprz puree, miód, olej, i zielona cebula w dużej misce, i doprawić solą i pieprzem. Uformuj mocno mielonego tuńczyka na 8 okrągłych jednolitych pasztecików o grubości około 1 1/2 cala. Przechowywać w lodówce przez 30 minut; hamburgery muszą być bardzo zimne, aby utrzymać ich kształt podczas gotowania. Grill hamburgery przez 3 minuty z każdej strony dla średniej doneness, fastrygowanie często z glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Służyć hamburgery na bułki z rukolą i zielony Chile-pikle Relish.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pikle RelishPikle Relish
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
6
Połącz wszystkie składniki w średniej misce i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem, aby smaki się stopiły.

Składniki

907Orzechy dowolne (posiekane)świeże steki z tuńczyka, drobno posiekaneświeże steki z tuńczyka, drobno posiekane2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)2(może być lub przeglądać)chipotle przecier z pieprzuchipotle przecier z pieprzu3(zima)drobno posiekane liście kolendrydrobno posiekane liście kolendry2(zima)Musztarda DijonMusztarda Dijon3ogórki koperkowe, drobno pokrojone w kostkęogórki koperkowe, drobno pokrojone w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży imbir, drobno posiekanyświeży imbir, drobno posiekany2zielona cebula, cienko pokrojonazielona cebula, cienko pokrojona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2(zima)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijasnobrązowy cukier, mocno zapakowanyjasnobrązowy cukier, mocno zapakowany3(zima)1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski3(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki3(zima)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki8 szklanek połówek zielonych winogron8 szklanek połówek zielonych winogron3Poblano chiles, grillowane, obrane, posiekane i drobno pokrojone w kostkęPoblano chiles, grillowane, obrane, posiekane i drobno pokrojone w kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana czerwona cebuladrobno posiekana czerwona cebula8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz3(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych8rolkirolki8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRukiew wodnaRukiew wodna11 funt cukinii,świeżo zmielony biały pieprzświeżo zmielony biały pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny białyocet winny biały

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 56 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia47
Magazyn