Burgery z indyka z sosem BBQ z jagodami
Przepis Turkey Burgers with Blueberry BBQ Sauce zaspokoi Twoje amerykańskie pragnienie w około 30 minut . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 3,58 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 38 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 435 kalorii . Dobrze sprawdza się jako dość drogie danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Ten przepis z Taste of Home wymaga pieczarek, ząbka czosnku, oliwy z oliwek i musztardy dijon. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 68% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Grilled Turkey Burgers with Roasted Jalapeños and BBQ Sauce , Apple Cheddar Turkey Burgers With Chipotle Yogurt Sauce iTurkey-Spinach Burgers With Sweet Soy-Ginger Sauce .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę i czosnek w oleju na średnim ogniu, aż zmiękną. Dodaj jagody, brązowy cukier, pieprz, ocet, musztardę i sos Worcestershire. Gotuj i mieszaj, aż zgęstnieje, około 10 minut. Lekko ostudź.
Przełóż do robota kuchennego, przykryj i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Uformuj z indyka cztery kotlety; posyp solą i pieprzem.
Umieść grzyby na podwójnej grubości folii aluminiowej (około 12 cali kwadratowych). Złóż folię wokół grzybów i szczelnie zamknij.
Grilluj burgery i paczkę pieczarek, przykryj, na średnim ogniu przez 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr włożony do burgerów wskaże 165° i soki będą klarowne. Na burgery połóż ser; przykryj i grilluj przez 1-2 minuty dłużej lub do momentu, aż ser się rozpuści.
Bułki połóż przekrojoną stroną do dołu na grillu i grilluj przez 1–2 minuty lub do momentu zrumienienia.
Podawaj burgery w bułkach z pieczarkami, szpinakiem i sosem jagodowym.