Burger z tuńczyka z sosem sezamowym imbirowym Tofu
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i danie główne pescatarian? Burger z tuńczyka z sosem sezamowym imbirowym tofu może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.55 za porcję. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 36g białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, wodę, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Smażone Tofu z pikantnym sosem imbirowo-sezamowym, Chrupiące Tofu z Cruditami i sosem sezamowo-imbirowym, oraz Sezamowy tuńczyk Ahi z sosem sojowo-imbirowo-limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Tuńczyka pokroić na kawałki, dodać je do robota kuchennego i pulsować kilka razy, aby rozbić kawałki. W misce wymieszać sos sojowy, olej, sok z limonki, kolendra, i imbir; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Mandarynki, Każda
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać tuńczyka i proces, aż dobrze wymieszane. Formować na 4 paszteciki i grillować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
3
Do sosu, pokroić tofu na kawałki i umieścić je w blenderze z imbirem, kolendra, chile, olej sezamowy, sok z limonki, sos sojowy, woda, i sól i pieprz, do smaku. Puree, smak i dostosować przyprawy. Top hamburgery z sosem i udekorować pikantnymi kiełkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Szczypta Białego Sezamu
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego można spróbować to Mt. Dzielny Merlot. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 59 dolarów.