Burger z tuńczyka z sosem sezamowym imbirowym Tofu

Burger z tuńczyka z sosem sezamowym imbirowym Tofu
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i danie główne pescatarian? Burger z tuńczyka z sosem sezamowym imbirowym tofu może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.55 za porcję. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 36g białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, wodę, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Smażone Tofu z pikantnym sosem imbirowo-sezamowym, Chrupiące Tofu z Cruditami i sosem sezamowo-imbirowym, oraz Sezamowy tuńczyk Ahi z sosem sojowo-imbirowo-limonkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tuńczyka pokroić na kawałki, dodać je do robota kuchennego i pulsować kilka razy, aby rozbić kawałki. W misce wymieszać sos sojowy, olej, sok z limonki, kolendra, i imbir; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wlać tuńczyka i proces, aż dobrze wymieszane. Formować na 4 paszteciki i grillować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Do sosu, pokroić tofu na kawałki i umieścić je w blenderze z imbirem, kolendra, chile, olej sezamowy, sok z limonki, sos sojowy, woda, i sól i pieprz, do smaku. Puree, smak i dostosować przyprawy. Top hamburgery z sosem i udekorować pikantnymi kiełkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
KiełkiKiełki
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego można spróbować to Mt. Dzielny Merlot. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 59 dolarów.
Góra Dzielny Merlot
Góra Dzielny Merlot
TrudnośćNormalny
Gotowe W23 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn