Burger Oaxaca z Manchego, awokado i marynowaną cebulą Habanero

Burger Oaxaca z Manchego, awokado i marynowaną cebulą Habanero
Burger Oaxaca z Manchego, awokado i marynowaną cebulą Habanero może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1029 kalorii, 62g białka, oraz 48 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $7.69 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bułki hamburgerowe, złote rodzynki, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć białego destylowanego octu, można śledzić to danie główne z Mini Strawberry Pavlovas jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Karnitas wieprzowe i ser Oaxaca-kanapka z pikantną fasolą i marynowaną czerwoną cebulą, Masowana Sałatka z jarmużu z awokado i marynowaną czerwoną cebulą, oraz Smażone awokado z chrupiącym kurczakiem, marynowaną cebulą i tortillami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 1/2 szklanki wody, sok z limonki, ocet, cukier, sól i habanero chile w średnim rondlu. Gotuj mieszaninę octu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotki Pokrojone W Cienkie PaskiSzalotki Pokrojone W Cienkie Paski
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Wyjąć rondel z ognia i ostudzić przez 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Umieścić plastry cebuli w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Wlać ciepłą mieszaninę octu na cebuli i wrzucić do herbu. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do 48 godzin, mieszając mieszaninę kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Rozgrzać olej w rondlu, aż zacznie migotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać cebulę i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać czosnek i gotować, o 30 sekund. Wymieszać w bulionie z kurczaka, puree z pomidorów, chipotle, melasa, miód, syrop klonowy, ancho chile w proszku, New Mexico chile w proszku, cynamon, ziele angielskie, chile de arbol i mielone goździki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Goździki MieloneGoździki Mielone
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4
Posypać solą i pieprzem. Doprowadzić kret na wolnym ogniu i gotować, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
5
Dodać migdały, frytki, mango i rodzynki. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż Mango będą miękkie i mieszanina zostanie zmniejszona o połowę, około 30 minut. Ostrożnie przenieść mieszaninę do blendera i zmiksować na gładką masę. Powrót mieszaninę do rondla na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodać czekoladę i gotować, aż zredukowana do konsystencji sosu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
7
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8
Na hamburgery: rozgrzej grill do wysokiej na bezpośrednie ciepło. Podziel mielone mięso na 4 równe porcje, po 6 uncji każda. Formować każdą porcję w 3/4-calowy burger. Zrób głębokie wrażenie na środku każdego burgera, używając kciuka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Szczotka hamburgery po obu stronach z olejem i posypać solą i pieprzem. Grill hamburgery na złoty kolor i lekko zwęglone z obu stron i gotowane do średniej doneness, o 8 protokół. Około minuty przed wyjęciem hamburgery ze skrzeli, top z Manchego i przykryć grill.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Ser ManchegoSer Manchego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Przenieść hamburgery na bułki i góry z dużym dollop sosu mole, kilka plastrów awokado i niektóre z marynowanej cebuli habanero.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotki Pokrojone W Cienkie PaskiSzalotki Pokrojone W Cienkie Paski
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)

Składniki

2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami1warzywo (np. szpinak)Ziemia chile de arbolZiemia chile de arbol28papryka habaneropółsłodka lub słodko-gorzka czekolada, drobno posiekanapółsłodka lub słodko-gorzka czekolada, drobno posiekana2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1porcja startego parmezanuNowy Meksyk chile proszekNowy Meksyk chile proszek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwechipotle w adobochipotle w adobo591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecrushed Blue corn tortilla chipscrushed Blue corn tortilla chips3goździkiczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 łyżki lekko uprażonych orzeszków piniowych4 łyżki lekko uprażonych orzeszków piniowych1warzywo (np. szpinak)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony1warzywo (np. szpinak)goździki mielonegoździki mielone680papryka habanerouchwyt uziemiający (80/20%) lub indyk uziemiający (90/10%)uchwyt uziemiający (80/20%) lub indyk uziemiający (90/10%)1habanero chile, nasiona usuniętehabanero chile, nasiona usunięte4bułki hamburgerowe, podzielone i opiekane, w razie potrzebybułki hamburgerowe, podzielone i opiekane, w razie potrzeby1dojrzałe awokado Hass, obrane, pestki i plasterkidojrzałe awokado Hass, obrane, pestki i plasterki1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Manchegotarty Manchego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże mangoposiekane świeże mango1porcja startego parmezanuczysty syrop klonowyczysty syrop klonowy3Spód: okruszki z herbatników graham4 szklanki mąki pszennej4 szklanki mąki pszennej1małeCebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory śliwkowe pureepomidory śliwkowe puree1łyżka czerwony ocet winnyczerwona cebula, obrana, przekrojona na pół, pokrojona w plastry o grubości 1/8 calaczerwona cebula, obrana, przekrojona na pół, pokrojona w plastry o grubości 1/8 cala591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweśliwkowe migdały, tostyśliwkowe migdały, tosty3Spód: okruszki z herbatników grahamCukier DrobnyCukier Drobny1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet biały destylowanyocet biały destylowany
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn