Bulgur & szpinak placki z jajkami i pomidorami chutney
Przepis Bulgur & szpinak placki z jaj i pomidorów chutney można zrobić w około 40 minut. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,86 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 381 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pomidorki cherry, liście sałaty, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szparagi i cukinia placki ze świeżymi pomidorami i imbirem chutney, Placki ziemniaczane budyniowe z jajkami sadzonymi i pomidorowym chutney, oraz Chrupiące placki z Quinoa z zielonym pomidorem Chutney i zielonymi pomidorami Zebra Heirloom.
Instrukcje
Najpierw zrób chutney. W małym rondlu podgrzej cukier, ocet i trochę soli. Gotować przez 1 min, następnie dodać cebulę i pomidory. Dusić przez 1 min, następnie zdjąć z ognia i odstawić.
Ugotuj pszenicę bulgur w dużej ilości wody do miękkości około 5 minut.
Dobrze odcedzić i wrzucić do miski.
Szpinak włóż do durszlaka i zalej wrzącą wodą z czajnika, aby zwiędł. Schłodzić pod zimnym kranem, a następnie wycisnąć jak najwięcej wody. Posiekaj i dodaj do bulgur z kminkiem, cebulą, czosnkiem i bułką tartą. Przełóż połowę do robota kuchennego i blitz, aż utworzy masywną pastę. Powrót do pozostałej połowy z ubitym jajkiem i odrobiną przyprawy.
Wymieszać, następnie uformować na 8 pasztecików i schłodzić, aż będą gotowe do gotowania.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Rozgrzać olej na szerokiej patelni, najlepiej nieprzywierającej, i smażyć placki w dwóch partiach, aż będą chrupiące z obu stron. W międzyczasie lekko posmaruj 4-otworową puszkę puddingu Yorkshire i włóż do piekarnika, aby się rozgrzał na kilka minut.
Wyjmij i ostrożnie rozbij pozostałe jajka w otworach, a następnie piecz przez 3-4 minuty, aż skończysz według własnych upodobań. Użyj końcówki noża, aby podnieść jajka, a następnie podawaj z plackami, chutney i liśćmi sałaty.