Buffalo Chicken Panini
Ten przepis służy 8 i kosztuje 61 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 82 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukier, cebulę, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Buffalo Chicken Panini, Buffalo Chicken Panini, oraz Buffalo Chicken Panini dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-quart, podgrzać kurczaka i Buffalo Wing sauce do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło do niskiego; pokrycie. Dusić 5 do 7 minut lub aż kurczak jest gotowane przez.
Tymczasem w 10-calowej patelni nonstick roztopić masło na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować, często mieszając, 4 do 6 minut lub aż zacznie brązowieć. Wymieszać z cukrem; zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, mieszając często, 6 minut dłużej lub aż cebula jest karmelizowany. Odstawić.
Rozgrzać zamknięty grill kontaktowy 5 minut.
Tymczasem, kuchenka mikrofalowa każdy pita pokryte wilgotnym ręcznikiem papierowym na wysokie 20 do 25 sekund lub aż wystarczająco miękkie, aby złożyć bez złamania.
Połóż pitas płasko na powierzchni roboczej.
Umieść jedną czwartą karmelizowanej cebuli na połowie każdej pity. Używając łyżki szczelinowej, łyżka około 1/3 szklanki kurczaka na cebuli. (Reserve liquid in saucepan to serve with Panini).
Posypać 1 łyżką sera. Ostrożnie złożyć pita nad nadzieniem. Powtórz z pozostałymi pitami.
Gdy grill jest podgrzewany, umieść kanapkę na grillu. Zamknij grill; grill 4 do 5 minut lub aż ser topi się i pita jest tosty.
Podawać panini z sosem reserved.