Budyń Z Wanilii
Budyń z fasoli waniliowej może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.2 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 219 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pół na pół, mleko, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Krem z masła waniliowego, mus z białej czekolady waniliowej i Syrop waniliowy na tort weselny, Pudding Ryżowy Waniliowy, oraz Pudding Ryżowy Waniliowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mleko umieścić w średnim, ciężkim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę do mleka. Doprowadzić do wrzenia.
Połącz cukier, skrobię kukurydzianą i sól w dużej misce, dobrze mieszając.
Połączyć pół na pół i żółtka, dobrze mieszając. Miksturę żółtka wymieszać z cukrem. Stopniowo dodaj połowę gorącego mleka do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką. Powrót gorącej mieszanki mleka na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając trzepaczką.
Dodać masło, mieszając do rozpuszczenia.
Usunąć fasolę wanilii; wyrzucić.
Umieść miskę w dużej wypełnionej lodem misce na 15 minut lub aż pudding ostygnie, mieszając od czasu do czasu. Powierzchnię puddingu przykryć folią; schłodzić.
Pudding z masła orzechowego wariacja: Pomiń fasolę waniliową, sól i masło; wymieszaj 1/4 szklanki kremowego masła orzechowego o obniżonej zawartości tłuszczu po ugotowaniu kremu.