Budyń z rumem, karmelem i bananem

Budyń z rumem, karmelem i bananem
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Rum, Karmel i budyń z chleba bananowego może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 880 kalorii, 34g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz tylko dojrzałe banany, rum, pół na pół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 56%. Spróbuj Budyń Chlebowy Bananowy Karmelowy, Karmelowy Rum i bananowy budyń chlebowy, oraz Budyń bananowy z sosem karmelowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozprowadź sproszkowany cukier na dużej patelni nonstick. Gotować na średnim ogniu bez mieszania, dopóki cukier nie zacznie się topić i karmelizować na butelce (warstwa cukru przesunie się, gdy skilletis przechylony), następnie mieszać, aż cały cukier stopi się, a głęboki bursztyn i karmel jest gładki, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj 1 szklankę śmietany, rumu i 1 / 4 łyżeczki soli (utworzą się grudki). Stiruntil karmel jest gęsty i gładki, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
KremKrem
SólSól
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
3
Wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
4
Wyjąć z ognia i dodać masło; mieszać aż do uzyskania gęstej i gładkiej konsystencji, około 1 minuty.SOS przecedzić do małej miseczki. Zrób z wyprzedzeniem: sos można przygotować 1 tydzień wcześniej. Ochłodzić, przykryć i schłodzić. Przewijanie, mieszanie na niskim ogniu, przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż kostki chleba na obranych arkuszach do pieczenia. Tosty, aż zaczną czuć się suche, alenie twarde, o 7 minut. Spoko na kartce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TostyTosty
3
Ubić jajka, 3/4 szklanki cukru i 1 / 8 łyżeczki soli w dużej misce do wymieszania. Bringcream i pół na pół, aby gotować inmedium rondel. Bardzo stopniowo mieszanka whiskcream do mieszaniny jaj. Straincustard do średniej miski; wymieszać w wanilii.Chłodny do letniego, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
WaniliaWanilia
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Brązowy cukier i masło ubić na dużym ogniu na średnim ogniu, aż do wygładzenia, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wymieszać, sok z cytryny i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Addbananas i wrzucić tylko do powlekanego, o 30seconds.
7
Zdjąć z ognia.
8
Lekko masło 8x8x2-calowe szkło bakingdish (pojemność 8 filiżanek). Rozsypać 1/3 chleba. Top z połową bananów i połąsyrup z patelni. Rozrzuć połowę resztek chleba. Top z pozostałych bananasand Syrop z patelni, a następnie pozostając chleb.
Składniki, których będziesz potrzebować
BananBanan
MasłoMasło
ChlebChleb
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Polać kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
10
Niech budyń stand30 minut, od czasu do czasu naciskając downbread zanurzyć i wchłonąć krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
11
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Umieść naczynie wpudding w 13x9x2-calowej metalowej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Dodać wystarczająco ciepłej wody do patelni, aby osiągnąćhalfway się boki budyniu danie. Przykryć patelnię folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
14
Piec budyń 30 minut. Odkryć i piec aż puffedand ustawić w centrum, o 45 minuteslonger.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Wyjąć z łaźni wodnej i pozostawićstaniec 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
16
Podawać na ciepło lub w pokoju z ciepłym sosem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn