Budyń z rabarbarem na parze

Budyń z rabarbarem na parze
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do pudełka przepis, rabarbar na parze budyń może być przepis należy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka rabarbaru, jajka, mąka samowyzwalająca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest idealny do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 23%. Budyń z rabarbarem na parze, bez jaj karmelowy budyń chlebowy, gotowany na parze bez pieczenia budyń chlebowy, oraz Jak-lubisz-to parowany budyń są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Gotować rabarbar z 75g / 2oz cukru i imbiru na łagodnym ogniu przez 2-3 min, aż zacznie mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Zdjąć z ognia.
3
Nasmaruj miskę budyniową 900ml. Masło i pozostały cukier przekładamy do miski i śmietany. Wymieszaj ekstrakt z wanilii, a następnie ubijaj jajka, po trochu. Przesiać mąkę i ostrożnie złożyć do mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Łyżka rabarbaru na dnie miski, następnie łyżka mieszaniny gąbki na górze i wyrównać powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
5
Posmarować kawałek papieru smażonego nieco większy od górnej części miseczki budyniowej. Zrób plisę w środku i zabezpiecz nad górną częścią basenu. Powtórz z kawałkiem folii, a następnie zabezpiecz całość sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Umieścić na patelni do połowy wypełnionej gotującą się wodą. Przykryć i gotować przez 1 godzinę, regularnie sprawdzając, czy patelnia nie gotuje się na sucho.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Zdejmij pokrywę, Odwróć budyń na talerz, a następnie ostrożnie zdejmij miskę budyniową.
8
Podawać z crme frache lub pojedynczym kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedynczy KremPojedynczy Krem

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeWiosenne
Magazyn