Budyń Z Dyni

Budyń Z Dyni
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz gałkę muszkatołową, cydr jabłkowy, syrop klonowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Budyń Z Dyni, Budyń Z Dyni, oraz Budyń Z Dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić lub rozerwać chleb na kawałki wielkości kęsa. Jeśli chleb wydaje się wilgotny lub gęsty, rozłóż go na blasze ciastek i tosty przez kilka minut w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieścić go w dużej misce i dodać rodzynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Umieścić mleko nie-nabiał do blendera wraz z dyni, syrop klonowy, cukier, Ener-G, wanilia, przyprawy, i sól. Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Substytut MlekaSubstytut Mleka
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wlej go na chleb, używając silikonowej szpatułki, aby wydostać się z każdej kropli. Dobrze wymieszać, aby całkowicie pokryć cały chleb. Odstawić do namoczenia na kilka minut, podczas gdy gotowy patelni i rozgrzać piekarnik.Rozgrzej piekarnik do 177°. linia 8×8-calowe naczynie do pieczenia z pergaminem lub olejem lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do PieczeniaSzpatułka Do Pieczenia
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Na patelnię w równomiernej warstwie wlać budyń chlebowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Piec przez około 45 minut lub do góry jest ustawiona i zaczyna brązowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przez co najmniej 15 minut.Podczas gdy budyń chłodzi zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Umieść cydr jabłkowy i syrop klonowy w małym rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, często mieszając, aż zmniejszy się do około połowy. Ostrożnie dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej, doprowadzić do wrzenia i gotować przez kolejne kilka minut, stale mieszając, aż mieszanina nie będzie już mętna i lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
9
Zdjąć z ognia i dodać trochę brandy lub innych alkoholi na raz, do smaku. Wymieszaj orzechy. Wykałaczką wsypać kilka dziur w wierzch budyniu chlebowego i polać sosem, równomiernie rozprowadzając orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Orzechowy (polecamy: Frangelico)Likier Orzechowy (polecamy: Frangelico)
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
10
Pokroić w kwadraty i podawać na ciepło.

Składniki

0Batoniki toffi Heath10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejabłecznik lub sokjabłecznik lub sok22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudo 1/4 szklanki brandy, rumu lub bourbona (Dodaj do smaku)do 1/4 szklanki brandy, rumu lub bourbona (Dodaj do smaku)2Batoniki toffi Heathmąka uniwersalna, plus mąka stołowamąka uniwersalna, plus mąka stołowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoskrobia kukurydziana zmieszana z 1 łyżką soku jabłkowegoskrobia kukurydziana zmieszana z 1 łyżką soku jabłkowego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)11 łyżka suszonego oreganoEner-G zamiennik jaj, pakowane (może zastąpić 2 1/2 łyżeczki. skrobia (tapioka, ziemniaki lub skrobia kukurydziana) plus 1/2 łyżeczki. proszek do pieczenia)Ener-G zamiennik jaj, pakowane (może zastąpić 2 1/2 łyżeczki. skrobia (tapioka, ziemniaki lub skrobia kukurydziana) plus 1/2 łyżeczki. proszek do pieczenia)454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeChleb francuskiChleb francuski1Batoniki toffi Heathimbir w proszkuimbir w proszku0Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania1Batoniki toffi Heath1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane orzechy pekan lub orzechy włoskie (opcjonalnie)posiekane orzechy pekan lub orzechy włoskie (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDynia (konserwowana lub gotowana i puree)Dynia (konserwowana lub gotowana i puree)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)0Batoniki toffi Heathsól (opcjonalnie)sól (opcjonalnie)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko sojowe (lub inne mleko bezmleczne), waniliowe lub zwykłemleko sojowe (lub inne mleko bezmleczne), waniliowe lub zwykłe2Batoniki toffi Heathnestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn