Budyń Z Dyni

Budyń Z Dyni
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz gałkę muszkatołową, cydr jabłkowy, syrop klonowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Budyń Z Dyni, Budyń Z Dyni, oraz Budyń Z Dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić lub rozerwać chleb na kawałki wielkości kęsa. Jeśli chleb wydaje się wilgotny lub gęsty, rozłóż go na blasze ciastek i tosty przez kilka minut w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Umieścić go w dużej misce i dodać rodzynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Umieścić mleko nie-nabiał do blendera wraz z dyni, syrop klonowy, cukier, Ener-G, wanilia, przyprawy, i sól. Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Substytut MlekaSubstytut Mleka
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wlej go na chleb, używając silikonowej szpatułki, aby wydostać się z każdej kropli. Dobrze wymieszać, aby całkowicie pokryć cały chleb. Odstawić do namoczenia na kilka minut, podczas gdy gotowy patelni i rozgrzać piekarnik.Rozgrzej piekarnik do 177°. linia 8×8-calowe naczynie do pieczenia z pergaminem lub olejem lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do PieczeniaSzpatułka Do Pieczenia
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Na patelnię w równomiernej warstwie wlać budyń chlebowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Piec przez około 45 minut lub do góry jest ustawiona i zaczyna brązowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przez co najmniej 15 minut.Podczas gdy budyń chłodzi zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
Umieść cydr jabłkowy i syrop klonowy w małym rondlu na średnim ogniu i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, często mieszając, aż zmniejszy się do około połowy. Ostrożnie dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej, doprowadzić do wrzenia i gotować przez kolejne kilka minut, stale mieszając, aż mieszanina nie będzie już mętna i lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
9
Zdjąć z ognia i dodać trochę brandy lub innych alkoholi na raz, do smaku. Wymieszaj orzechy. Wykałaczką wsypać kilka dziur w wierzch budyniu chlebowego i polać sosem, równomiernie rozprowadzając orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Orzechowy (polecamy: Frangelico)Likier Orzechowy (polecamy: Frangelico)
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
10
Pokroić w kwadraty i podawać na ciepło.

Składniki

0warzywo (np. szpinak)10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali10 mięsistych golonek cielęcych o grubości 2-3 cali1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejabłecznik lub sokjabłecznik lub sok2Spód: okruszki z herbatników grahamdo 1/4 szklanki brandy, rumu lub bourbona (Dodaj do smaku)do 1/4 szklanki brandy, rumu lub bourbona (Dodaj do smaku)2warzywo (np. szpinak)lody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoskrobia kukurydziana zmieszana z 1 łyżką soku jabłkowegoskrobia kukurydziana zmieszana z 1 łyżką soku jabłkowego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)1porcja startego parmezanuEner-G zamiennik jaj, pakowane (może zastąpić 2 1/2 łyżeczki. skrobia (tapioka, ziemniaki lub skrobia kukurydziana) plus 1/2 łyżeczki. proszek do pieczenia)Ener-G zamiennik jaj, pakowane (może zastąpić 2 1/2 łyżeczki. skrobia (tapioka, ziemniaki lub skrobia kukurydziana) plus 1/2 łyżeczki. proszek do pieczenia)454papryka habaneroChleb francuskiChleb francuski1warzywo (np. szpinak)1/4 szklanki suszonej musztardy1/4 szklanki suszonej musztardy0warzywo (np. szpinak)goździki mielonegoździki mielone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania1warzywo (np. szpinak)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane orzechy pekan lub orzechy włoskie (opcjonalnie)posiekane orzechy pekan lub orzechy włoskie (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDynia (konserwowana lub gotowana i puree)Dynia (konserwowana lub gotowana i puree)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)0warzywo (np. szpinak)sól (opcjonalnie)sól (opcjonalnie)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemleko sojowe (lub inne mleko bezmleczne), waniliowe lub zwykłemleko sojowe (lub inne mleko bezmleczne), waniliowe lub zwykłe2warzywo (np. szpinak)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn