Budyń z Czarnego Lasu
Budyń z Czarnego Lasu może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 9g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz winogrona, crème de cassis, wiśnie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 75 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Budyniowe Z Czarnego Lasu, Ciasto Budyniowe Z Czarnego Lasu, oraz eggless Czarny Las ciasto, jak zrobić Czarny Las ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyj miskę puddingową o pojemności 1,5 litra olejem-jeśli nie masz 1,5 litra puddingbasin, użyj Mniejszej i podawaj owoce, które nie zmieszczą się na boku. Wyłożyć podstawę podwójną warstwą folii spożywczej, zwisając na górze umywalki.
W rondlu z 3 łyżkami wody umieść jeżyny, wiśnie, winogrona i cukier. Przykryć i delikatnie podgrzać, mieszając, aż cukier się roztopi, a owoce są syropowe.
Dodać currantsand Borówki, przykryć i gotować delikatnie przez 2 min więcej, aż owoce są justsoftened. Zdejmij ciepło i ochłoń.Odcedzić owoce w durszlak zestaw overa miska. Pozostawić na 5 minut, aby dobrze odsączyć, a następnie wymieszać cassis lub Ribena w soki. Przyciąć skórki z plasterków chleba i wyrzucić, tracąc jak najmniejszy chleb. Następnie użyj pastybrush, aby rozłożyć trochę soków jagodowychprzez jedną stronę każdego plastra.
Wyciąć okrąg z 1 plastra (lub 2 półkola z 2 plastrów), które będą starannie pokryć podstawę miski, i wcisnąć-sok-strona w dół.Zarezerwować trochę chleba tak, że masz tyle, aby pokryć górną część basenu, a następnie połówki pozostałych kromek w fatfingers – przycinając do odpowiedniej długości, aby wyrównać boki basenu. Następnie, od strony soku w dół, pracuj wokół miski, nakładając się na krawędzie chleba i naciskając je, aby pozostały na miejscu, aż miska zostanie całkowicie połączona z chlebem. Załatać wszelkie luki skrawkami.Zaparkuj kilka łyżek owoców do serwowania, a następnie łyżkę pozostałą do miski wyłożonej chlebem, zgniatając owoce w dół, aby je wypoziomować. Zaparkuj 150 ml soków z zarezerwowanymi jagodami, a następnie wlej je do miski, koncentrując się na zalaniu jej na brzegach, aby zanurzyć się w chlebie. Jigsaw zarezerwowany chleb toneatly przykryć górę i uszczelnić w owocach, tym razem umieszczając go sok-side up. Luźno pokrywa wierzch basenu folią spożywczą.Znajdź mały talerz, który będzie pasował do miseczki, aby miał kontakt z budyniem i dodaj 4 x 400 g puszek, aby go schować. Chill overnight with thereserved juice and berries.To podawać, rozpakować i odwrócić basinonto talerz serwowania z ust do holdany soki. Podnieś miskę, trzymając folię szczelnie w dół, gdy pociągniesz, aby pomóc ci ją usunąć. Obrać folię spożywcząokręć budyń. Jeśli masz widoczne białe plamy, nałóż łyżkę na jakąś łyżkę, aby ją pokolorować. Łyżka reszty jagód i soku na wierzchu papryki i podawać z skrzepłą lub pojedynczą śmietaną, jeśli chcesz.