Budyń Sago (Gula Melaka)
Budyń Sago (Gula Melaka) może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis ma 217 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, cukier palmowy, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Malezyjski Poniedziałek: Sago Gula Melaka (Budyń Sago Z Cukrem Palmowym), Deser Mango Sago, oraz Jak zrobić: Sago (perły z tapioki) i deser z mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 10 szklanek wody do wrzenia w dużym garnku. Stopniowo mieszaj w sago, aby nie zbrylał się. Wróć do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Gotować, aż sago stanie się przezroczyste, mieszając od czasu do czasu, o 30 protokół.
Wlać sago do galaretek i przechowywać w lodówce na noc.
W małym rondlu wymieszaj cukier palmowy i wodę. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż cukier się rozpuści. Przecedzić przez drobne sito w celu usunięcia ziarna.
Rozpakuj puddingi i podawaj z mlekiem kokosowym i syropem z cukru palmowego (gula melaka) osobno dla każdej osoby, aby przelała ją na swoją porcję.