Budyń Letni Z Miętą Wiśniową

Budyń Letni Z Miętą Wiśniową
Letni budyń z miętowej wiśni to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 552 kalorie, 11g białka, oraz 25 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać brioche chleb, sól, bitej śmietany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Budyń Letni Z Miętą Wiśniową, Daikon-Papaya Summer Rolls z miętowym sosem jogurtowym, oraz Pudding Ryżowy Pomarańczowy Z Polewą Pomarańczowo-Żurawinową.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Linia 6-cup szklanej miski lub głębokie danie z dużym kawałkiem folii na pokrycie dna i boków miski. Ułatwi to rozpakowanie puddingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Usuń skorupy z brioche i pokroić go w około 1-calowe grube plastry. Ułóż kromki chleba w przygotowanej misce, krojąc w razie potrzeby, aby przykryć dno i boki. Powinieneś mieć jakieś resztki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BriocheBrioche
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
W ciężkim rondlu z dnem, na średnim ogniu, połączyć wiśnie, cukier, 1 3/4 pęczków świeżej gałązki mięty, wodę i szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż jagody zaczną mięknąć i uwalniać soki, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Miętaświeża Mięta
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Łyżka około połowy mieszanki wiśniowej do przygotowanej miski. Połóż warstwę brioche plastry na wierzchu wiśni i naciśnij delikatnie. Łyżka więcej mieszanki wiśni nad warstwą brioche. Dodaj trochę wiśniowego płynu do sosu. Spójrz na Brioche plastry na dnie miski powinny być ładnie zabarwione płynem, ale nie zbyt nasycone lub zbyt mokre. Następnie przykryj ostatnią warstwą plasterków brioche i dodaj więcej mieszanki wiśni. Jeśli zabraknie Brioche plastry, zawsze można użyć wykończenia crust.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
BriocheBrioche
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Szczelnie owinąć cały budyń i miskę folią i umieścić talerz, mniejszy niż górna część miski, na wierzchu budyniu, aby go zważyć. Umieść duży ciężar na górze płyty, aby dalej kompresować, takie jak ciężkie konserwy lub nawet żelazna patelnia. Przechowywać w lodówce przez 8 do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Reserved cherry liquid dusić w małym rondlu na małym ogniu. Zmniejszyć płyn o połowę, a następnie wyrzucić gałązki mięty, schłodzić i przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Gotową do podania śmietanę ubijamy w dużej misce do uzyskania miękkich szczytów, następnie dodajemy łyżeczkę zredukowanego syropu wiśniowego. Bicz do włączenia. Rozprowadź budyń na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Posmaruj trochę syropu na budyniu, aby dodać ładnego połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
10
Pokroić w kliny i podawać z dollops o Smaku bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
11
Skropić część syropu na każdej porcji i udekorować świeżej gałązki mięty. Możesz nawet umieścić świeżą wiśnię na wierzchu, jeśli masz ochotę!
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Miętaświeża Mięta
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn