Budyń kardamonowy z Mango
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 221 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukier, skrobię kukurydzianą, liście mięty i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajskie Mango Z Puddingiem Ryżowym Kardamonem, Pudding z tapioki przyprawiony kardamonem ze świeżym sosem Mango, oraz Mango & kardamon syllabub dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokruszyć kapsuły kardamonu delikatnie naciskając wałkiem do ciasta.
Połączyć z 4 szklanki mleka w 3-do 4-Quart patelni; mieszać od czasu do czasu na średnim ogniu, aż mleko się zagotuje, 9 do 15 minut.
W międzyczasie w małej misce wymieszaj 1/4 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą i zmielony kardamon. Wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki mleka. Gdy mleko w patelni się zagotuje, usuń z ognia i stopniowo ubijaj mieszankę skrobi kukurydzianej. Wróć do średnio-niskiego ciepła i mieszać tylko do momentu, aż mieszanina dojdzie do wrzenia, 3 do 7 minut.
Wlać przez drobny sitko ustawione nad miską; pozostałości wyrzucić. Budyń kadzi do 6 do 8 małych miseczek lub ramekinów (pojemność od 3/4 do 1 szklanki).
Ostudzić około 10 minut, następnie przykryć i schłodzić, aż ostygnie i ustawić, co najmniej 1 1/2 godziny.
Pokrój mięso na około 1-calowe kawałki(potrzebujesz 2 filiżanek). W robocie kuchennym lub blenderze połącz 2 szklanki mango, pozostały 1/4 szklanki cukru i Likier imbirowy, jeśli używasz; wirować, aż mango będzie grubo utarty (mieszanina powinna być lekko Gruba). Kryj się i wyluzuj.
Tuż przed podaniem, łyżka całej mieszanki mango równomiernie na budynie.