Przepis na budyń dyniowy można przygotować w około 10 minut. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 4 g białka i 17 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup dynię, przyprawę do ciasta dyniowego, mieszankę budyniu waniliowego i kilka innych rzeczy, które możesz przygotować już dziś. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Pudding dyniowy, Pudding dyniowy i Pudding dyniowy II są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W misce połącz mleko, 1/2 szklanki śmietanki, mieszankę budyniową i przyprawę do ciasta; ubijaj, aż zgęstnieje i będzie gładka, około 2 minut. Wymieszaj dynię. Nakładać łyżką do naczyń deserowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gingersnaps, Opcjonalnie
Gingersnaps, Opcjonalnie
Dodatkowa Przyprawa Do Ciasta Dyniowego
Dodatkowa Przyprawa Do Ciasta Dyniowego Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Przyprawa Do Ciasta Dyniowego Do Dekoracji
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na budyń. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.