Budyń Dyniowy

Budyń Dyniowy
Przepis na budyń dyniowy można przygotować w około 10 minut. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 4 g białka i 17 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup dynię, przyprawę do ciasta dyniowego, mieszankę budyniu waniliowego i kilka innych rzeczy, które możesz przygotować już dziś. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Pudding dyniowy, Pudding dyniowy i Pudding dyniowy II są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W misce połącz mleko, 1/2 szklanki śmietanki, mieszankę budyniową i przyprawę do ciasta; ubijaj, aż zgęstnieje i będzie gładka, około 2 minut. Wymieszaj dynię. Nakładać łyżką do naczyń deserowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gingersnaps, OpcjonalnieGingersnaps, Opcjonalnie
Gingersnaps, OpcjonalnieGingersnaps, Opcjonalnie
Dodatkowa Przyprawa Do Ciasta DyniowegoDodatkowa Przyprawa Do Ciasta Dyniowego
Dodatkowa Przyprawa Do Ciasta Dyniowego Do DekoracjiDodatkowa Przyprawa Do Ciasta Dyniowego Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Przyprawa Do Ciasta Dyniowego Do DekoracjiDodatkowa Przyprawa Do Ciasta Dyniowego Do Dekoracji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ubij pozostałą śmietanę, aż utworzą się sztywne szczyty; nałóż porcję budyniu na każdą porcję budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
3
Posyp przyprawą do ciasta.
4
W razie potrzeby podawaj z imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka GingersnapCiasteczka Gingersnap

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na budyń. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn