Budyń czekoladowy z bezą

Budyń czekoladowy z bezą
Budyń czekoladowy z bezą może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 19g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,02 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz cukier, czekoladę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Czekoladowy Budyń Chlebowy Bezowy, Budyń bananowy z bezą, oraz Kubki Z Budyniem Bezowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Masło 1 quart pieczenia naczynia lub miseczki budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Czekoladę rozpuścić na małym ogniu w małym rondlu. Wymieszać z mlekiem i podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
4
W średniej misce ubić jajka. Ubić w 3 łyżkach cukru i soli. Ubić w mieszance czekoladowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Wlać do przygotowanego naczynia. Wyłożyć patelnię z wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Umieść naczynie do pieczenia na ręczniku, wewnątrz patelni i umieść patelnię na stojaku piekarnika. Napełnij patelnię wrzącą wodą, aby dotrzeć do połowy boków naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Piec w nagrzanym piekarniku 30 minut, aż zestaw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
W czystej, suchej misce ubij białka na sztywno. Ubić w 3 łyżki cukru i kakao. Łyżka bezy na pieczony budyń i powrót budyń do piekarnika do brązowej bezy, 2 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia8
Magazyn