Budyń czekoladowy z bezą
Budyń czekoladowy z bezą może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 19g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,02 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz cukier, czekoladę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Czekoladowy Budyń Chlebowy Bezowy, Budyń bananowy z bezą, oraz Kubki Z Budyniem Bezowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Masło 1 quart pieczenia naczynia lub miseczki budyniu.
Czekoladę rozpuścić na małym ogniu w małym rondlu. Wymieszać z mlekiem i podgrzać.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
W średniej misce ubić jajka. Ubić w 3 łyżkach cukru i soli. Ubić w mieszance czekoladowej.
Wlać do przygotowanego naczynia. Wyłożyć patelnię z wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Umieść naczynie do pieczenia na ręczniku, wewnątrz patelni i umieść patelnię na stojaku piekarnika. Napełnij patelnię wrzącą wodą, aby dotrzeć do połowy boków naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku 30 minut, aż zestaw.
W czystej, suchej misce ubij białka na sztywno. Ubić w 3 łyżki cukru i kakao. Łyżka bezy na pieczony budyń i powrót budyń do piekarnika do brązowej bezy, 2 do 8 minut.