Budyń Chlebowo-masłowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać chleb i budyń masło spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 634 kalorie, 17g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 80 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz cukier turbinado, zmielony cynamon, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj budyń z masłem chlebowym, jak zrobić budyń z masłem chlebowym, Budyń Chlebowo-masłowy, oraz Budyń Chlebowo-masłowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 177°.
Posmaruj 1 stronę każdego kawałka chleba stopionym masłem i zachowaj resztki masła. Przykryć dno 9-przez 13-calowe danie zapiekanki z połową krojonego chleba, z masłem stronie w dół, kromki gongling w razie potrzeby. Połowę rodzynek rozsypać na chlebie, następnie powtórzyć z pozostałym chlebem i rodzynkami.
Ubij razem mleko, śmietanę, jajka, cukier i zmielony cynamon.
Wlać mieszaninę jaj na chleb i odstawić na 30 minut. Cukier turbinado rozsypać na budyniu i do kropki z pozostałym masłem.
Piec, aż budyń jest dmuchany i zaczyna brązowy na brzegach, o 30 protokół.