Budyń Cappuccino
Pudding Cappuccino według przepisu można przygotować w około 20 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 113 kalorii, 4 g białka i 3 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką ubitą polewę, mleko, mieszankę budyniową czekoladową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 20%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Ciasto budyniowe cappuccino, niskotłuszczowy budyń cappuccino i ciasto budyniowe mokka cappuccino są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozpuścić kawę we wrzącej wodzie; odłożyć na bok. W dużej misce wymieszaj mleko, mieszankę budyniową i cynamon. Ubijaj na niskiej prędkości przez 2 minuty.
Odstaw na 2 minuty lub do momentu ustawienia.
Wmieszać kawę. Dodać ubitą polewę. Rozłóż łyżką do naczyń.
W razie potrzeby udekoruj dodatkową bitą polewą i okruszkami waflowymi.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Budyń w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz wypróbować kolekcję Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 320 dolarów za butelkę.
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Pięknie intensywne aromaty kwiatowe, ze śladami wiciokrzewu, obfitych rodzynek, pikantnych, miodowych owoców i renkólowych śliwek. Świeże, tłuste i delikatne smaki pomagają zachować równowagę i bogactwo wina. Produkowane z wyselekcjonowanych winogron Chardonnay i Pinot Noir, uprawianych w najlepszych mikroklimatach Szampanii. Chardonnay zbiera się z Grand Cru w Côte des Blancs, a Pinot Noir z Grand Crus w Montagne de Reims i na skraju Vallée de la Marne. Po zbiorach winogrona są natychmiast tłoczone w tłoczniach w winnicach. Pierwsze tłoczenie to wyłącznie sok użyty do tego wina. Mieszanie następuje po pierwotnej fermentacji, a końcowe cuvée kończy się wtórną fermentacją w butelce w chłodnych piwnicach Taittinger. O Sebastião SalgadoSebastião Salgado urodził się w 1944 roku w Aimorés w Brazylii. Dorastając w rodzinie ośmiorga dzieci na farmie rodziców, fascynował go otaczający go świat przyrody, począwszy od spacerów po lesie, patrzenia ze szczytów wzgórz i słuchania pociągów przewożących lokalne minerały. Po ukończeniu szkoły ekonomicznej Sebastião zdecydował się zmienić karierę i zostać fotografem, skupiając się na swojej miłości do natury. Fotografie Sebastião Salgado wyrażają tragedie ludzkie i środowiskowe, a mimo to zawsze udaje mu się odnaleźć niezwykłe piękno, dając w ten sposób promyk nadziei. Jego prace skupiają się na różnorodności biologicznej planety, podkreślając to, co nie zostało przekształcone przez człowieka. Fotografia wybrana do kolekcji Taittinger jest wypowiedzią tego, co najbardziej uniwersalne i oryginalne: życia, prostego i spokojnego.