Dziś Kolacja: paszteciki wieprzowe z liśćmi limonki i kolendrą
Kolacja dziś wieczorem: paszteciki wieprzowe z liśćmi limonki i kolendry może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 599 kalorii, 28g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka boczku, kawałek imbiru wielkości kciuka, olej arachidowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: wędzone paszteciki rybne z majonezem koperkowym, Dziś Kolacja: kurczak cytrynowy z sosem kolendrowym, oraz Kolacja: imbir i kolendra pieczone Tilapia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posiekać szalotki, chiles, czosnek, kolendra, i imbir. Liście limonki układamy jeden na drugim i zwijamy, a następnie drobno rozdrabniamy na krzyż.
Przenieść wszystko do robota kuchennego i proces, aż dobrze wymieszane w pastę. Zeskrobać do miski i odstawić.
Boczek pokroić na małe kawałki i przetworzyć na grubą papkę. Zeskrobać do tej samej miski z mieszaniną ziół i dodać mieloną wieprzowinę.
Dodać szczyptę soli i świeżego pieprzu i wymieszać składniki. Jeśli to możliwe, przechowywać w lodówce przez 30 minut, aby umożliwić smaki mieszają.
Podzielić wieprzowinę na około 12 kulek mięsa, a następnie spłaszczyć na paszteciki.
Rozgrzać olej na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodać paszteciki, gdy olej jest bardzo gorący i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż brązowy i gotowane przez.
Podawać z białym ryżem i chrupiącą sałatką lodową.