Budyń Z Kaszy Mannej
Need a deser wegetariański? Budyń z kaszy mannej może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 469 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, wodę, mąkę z kaszy mannej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Spróbuj Budyń Z Kaszy Manny Żurawinowej, Budyń Z Kaszy Manny Pomarańczowej, oraz Budyń z kaszy mannej z sosem z czerwonych porzeczek dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu na średnim ogniu połącz wodę, mleko, cukier i cynamon. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
W innym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu. Pozwól mu pęcherzykować, ale nie brązowieć. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i wymieszaj kaszę manną, trochę na raz, aż mieszanina będzie gęsta i gładka. Pozostawić do brązowego lekko, a następnie mieszać w mieszaninie mleka, trochę na raz. Nadal mieszaj, aż mieszanina osiągnie kremowy kształt.
Włożyć chałwę do formy żelatynowej lub szklanego naczynia.
Podawać na ciepło lub na zimno.