Budyń chlebowy Brioche z rabarbarem i imbirem

Budyń chlebowy Brioche z rabarbarem i imbirem
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Rabarbar i imbir Brioche chleb Pudding może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. Jest idealny do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 50 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, fasolę waniliową, chleb jajeczny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Podobne przepisy to Budyń chlebowy Brioche z rabarbarem i imbirem, Budyń Chlebowy Brioche, oraz Budyń Chlebowy Z Jagodami Brioche.

Instrukcje

1
Konfitury trzepaczka i 1/2 szklanki wody w ciężkiej dużej patelni na średnim ogrzaniu, aż konserwy rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Posypać imbirem i skórką pomarańczową. Rabarbar równomiernie rozsypać na patelni. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając bardzo delikatnie, aż rabarbar jest lekko miękki, ale nadal nienaruszone, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
3
Wlać mieszaninę na duże sito ustawione na dużym rondlu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Odstawić 15 minut. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Owoce i syrop przykryć osobno i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
2
Cukier i jajka ubić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Mleko i śmietanę umieścić w dużym rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Stopniowo dodawać gorącą mieszaninę śmietany do mieszaniny jaj, ubijając krem do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Masło 13 x 9 x 2-calowe owalne naczynie do pieczenia. Ułóż w naczyniu wystarczającą ilość kromek chleba, aby pokryć dno (niektóre przestrzenie pozostaną między kromkami). Połówkę rabarbaru równomiernie wymieszać. Powtórz z chlebem i rabarbarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych
5
Polać kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
6
Umieść naczynie do pieczenia na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych
7
Dodaj tyle gorącej wody do patelni, aby dojść do połowy boków naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
8
Piec budyń, aż tylko ustawić w centrum, o 50 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
9
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
10
Odstawić w łaźni wodnej 30 minut; usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
11
Gotuj zarezerwowany syrop, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 10 protokół. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
12
Wierzch puddingu posmarować syropem rabarbarowym. Łyżka ciepłego budyniu do gołąbków; wierzch z syropem i bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
13
Bon Appétit
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn