Buchtel (słodkie bułeczki nadziewane owocami po austriacku)
Need a wegetariańska przystawka? Buchtel (Austriackie słodkie bułeczki Wypełnione Owocami) może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, masło, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Rolki Wiatraków Wypełnione Owocami, Tafelspitz (Gotowana Wołowina Po Austriacku), oraz Stek po austriacku z sałatką ziemniaczaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć drożdże, 2 łyżki cukru i wody w misce i wymieszać, aby połączyć. Odstawić i poczekać, aż drożdże zaczną bąbelkować. Po aktywacji drożdży połącz mieszaninę drożdży z mlekiem, masłem i ubitym jajkiem i dobrze wymieszaj.
Ubij razem 3 szklanki i pozostały cukier.
Mieszankę drożdżową zalać mąką i wymieszać drewnianą łyżką, aż ciasto uformuje się. Kontynuuj ugniatanie rękami, dodając pozostałą mąkę w razie potrzeby, aż ciasto się połączy i nie przykleja się już do rąk. Nadal ugniatać kolejne 10 minut. Przykryj ciasto czystym ręcznikiem kuchennym i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, około 2 godzin.
Gdy ciasto podwoi się podwojoną wielkością, uderz je i odwróć na mąkę. Pat na duży prostokąt i podzielić na 8 równych części. Naciśnij każdy kawałek w prostokącie 3 na 5 cali.
Umieść 1 łyżkę konfitur owocowych na środku, a następnie zbierz ciasto wokół konserwy, ściskając końce ciasta razem, aby je uszczelnić. Powtórz z pozostałym ciastem i konfiturami.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieścić wypełnione buchtel do masłem 9-na 5-calowy Bochenek w dwóch rzędach po cztery i odstawić w ciepłym miejscu na 30 minut (buchtel będzie naciskał na siebie).
Posmaruj buchtel ubitym jajkiem, następnie piecz buchtel aż do głębokiego brązu i gotuj przez około 1 godzinę.
Wyjąć z piekarnika i umieścić na regale chłodzącym. Pozostawić do ostygnięcia przez co najmniej 10 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.