Buche de Noel

Buche de Noel
Buche de Noel trwa około 1 godzina i 59 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 1,4 USD za porcję. Ta przystawka ma 603 kalorii, 6G białka, oraz 31g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kakao w proszku, masła, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 18%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Buche De Noel, Buche de Noel, oraz Buche de Noel.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: patelnia z galaretką o wymiarach 10 na 15 cali, posmarowana masłem i wyłożona masłem pergaminem
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Ubij białka i cukier razem w misce miksera elektrycznego. Ustaw miskę nad gotującą się wodą i delikatnie ubijaj, aż cukier się rozpuści, a białka będą gorące. Przymocuj miskę do miksera i ubij trzepaczką na średnich obrotach, aż ostygnie. Przełącz się na wiosło i ubij zmiękczone masło i kontynuuj ubijanie, aż krem będzie gładki. Rozpuść kawę rozpuszczalną w trunku i ubij w krem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa RozpuszczalnaKawa Rozpuszczalna
Białka JajBiałka Jaj
MasłoMasło
AlkoholAlkohol
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odwróć warstwę genoise i oderwij papier. Odwróć na świeżą kartkę papieru.
3
Rozłóż warstwę połową kremu. Użyj papieru, aby zwinąć ciasto w ciasny cylinder
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
RolkaRolka
4
Przełóż na blachę do pieczenia i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut lub do zestalenia. Zarezerwuj pozostały krem maślany Na Zewnątrz buche.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1
Połącz pastę migdałową i 1 szklankę cukru w misce miksera elektrycznego i ubijaj nasadką łopatkową na niskich obrotach, aż cukier prawie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj pozostałą 1 szklankę cukru i mieszaj, aż mieszanina będzie przypominać drobne okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
3
Dodaj połowę syropu kukurydzianego, a następnie kontynuuj mieszanie, aż odrobina marcepanu utrzyma się razem po wyciśnięciu, w razie potrzeby dodając po trochu dodatkowy syrop kukurydziany; marcepan w misce nadal będzie kruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MarcepanMarcepan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Przenieś marcepan na powierzchnię roboczą i ugniataj, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
1
Zwiń 1/3 marcepanu w 6-calowy cylinder i pokrój na 1-calowe długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
RolkaRolka
2
Zwiń połowę długości w kulki. Wciśnij Pozostałe cylindryczne długości (łodygi) w kulki (czapki), aby zrobić grzyby. Rozmazuj proszkiem kakaowym. Aby zrobić liście ostrokrzewu: zagnieść zielony kolor na 1/2 pozostałego marcepanu i zwinąć w długi cylinder. Spłaszcz grzbietem łyżki, a następnie poluzuj ją od powierzchni szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
GrzybyGrzyby
MarcepanMarcepan
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
3
Pokrój w diamenty, aby zrobić liście lub użyj noża.
4
Aby zrobić jagody ostrokrzewu: zagnieść czerwony kolor na mały kawałek marcepanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
JagodyJagody
5
Zwiń w małe kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
6
Aby zrobić szyszki, zagnieść kakao w proszku na pozostały marcepan. Podziel na pół i uformuj w 2 stożkowe kształty. Wytnij boki stożków za pomocą nożyczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
MarcepanMarcepan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
7
Rozpakuj ciasto. Przytnij końce po przekątnej, rozpoczynając cięcia w odległości około 2 cali od każdego końca. Umieść większy wycięty kawałek na buche około 2/3 na górze. Przykryj buche zarezerwowanym kremem, upewniając się, że wygina się wokół wystającego pnia. Posmaruj krem widelcem lub grzebieniem dekoracyjnym, aby przypominał korę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoraKora
8
Przełóż buche na półmisek i udekoruj marcepanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
9
Posyp talerz i oszczędnie posyp cukrem cukierniczym " śnieg."
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
10
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnej temperaturze pokojowej. Luźno przykryj resztki i przechowuj w temperaturze pokojowej.
11
Ustaw stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 400 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Napełnij średni rondel do połowy wodą i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło, aby woda się gotowała.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Ubij jajka, żółtka, sól i cukier razem w misce wytrzymałego miksera.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Umieść na patelni z gotującą się wodą i delikatnie ubij, aż mieszanina będzie tylko letnia, około 100 stopni (przetestuj palcem). Przymocuj miskę do miksera i za pomocą nasadki do trzepaczki ubijaj na średnich obrotach, aż mieszanina jajek ostygnie (dotknij zewnętrznej części miski, aby powiedzieć) i potroi objętość.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
15
Podczas ubijania jajek wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą i kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
16
Przesiej 1/3 mieszanki mąki na ubite jajka. Użyj gumowej szpatułki, aby złożyć mieszankę mąki, upewniając się, że przy każdym przejściu przez ciasto zeskrobujesz całą dno miski, aby zapobiec gromadzeniu się tam mieszanki mąki i tworzeniu grudek. Powtórz z kolejną 1/3 mieszanki mąki i na koniec z resztą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
17
Zeskrob ciasto na przygotowaną patelnię i wygładź wierzch.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Piecz genoise przez około 10 do 12 minut lub do wyrośnięcia, głębokiego i jędrnego w dotyku. (Upewnij się, że ciasto nie przesadzi się i nie wyschnie, w przeciwnym razie będzie trudne do zrolowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Użyj małego noża do obierania, aby poluzować ciasto z boków patelni. Odwróć ciasto na ruszt i pozwól ciastu ostygnąć prawą stroną do góry na papierze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
20
Wyjmij papier, gdy ciasto ostygnie.
21
Przechowywanie: zawiń w folię i wstaw do lodówki na kilka dni lub zawiń dwukrotnie i zamrażaj do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 59 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn