Buche de Noel trwa około 1 godzina i 59 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 1,4 USD za porcję. Ta przystawka ma 603 kalorii, 6G białka, oraz 31g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kakao w proszku, masła, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 18%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Buche De Noel, Buche de Noel, oraz Buche de Noel.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: patelnia z galaretką o wymiarach 10 na 15 cali, posmarowana masłem i wyłożona masłem pergaminem
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Ubij białka i cukier razem w misce miksera elektrycznego. Ustaw miskę nad gotującą się wodą i delikatnie ubijaj, aż cukier się rozpuści, a białka będą gorące. Przymocuj miskę do miksera i ubij trzepaczką na średnich obrotach, aż ostygnie. Przełącz się na wiosło i ubij zmiękczone masło i kontynuuj ubijanie, aż krem będzie gładki. Rozpuść kawę rozpuszczalną w trunku i ubij w krem.
Dodaj pozostałą 1 szklankę cukru i mieszaj, aż mieszanina będzie przypominać drobne okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
3
Dodaj połowę syropu kukurydzianego, a następnie kontynuuj mieszanie, aż odrobina marcepanu utrzyma się razem po wyciśnięciu, w razie potrzeby dodając po trochu dodatkowy syrop kukurydziany; marcepan w misce nadal będzie kruchy.
Przenieś marcepan na powierzchnię roboczą i ugniataj, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marcepan
1
Zwiń 1/3 marcepanu w 6-calowy cylinder i pokrój na 1-calowe długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marcepan
Rolka
2
Zwiń połowę długości w kulki. Wciśnij Pozostałe cylindryczne długości (łodygi) w kulki (czapki), aby zrobić grzyby. Rozmazuj proszkiem kakaowym. Aby zrobić liście ostrokrzewu: zagnieść zielony kolor na 1/2 pozostałego marcepanu i zwinąć w długi cylinder. Spłaszcz grzbietem łyżki, a następnie poluzuj ją od powierzchni szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Grzyby
Marcepan
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
3
Pokrój w diamenty, aby zrobić liście lub użyj noża.
4
Aby zrobić jagody ostrokrzewu: zagnieść czerwony kolor na mały kawałek marcepanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marcepan
Jagody
5
Zwiń w małe kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
6
Aby zrobić szyszki, zagnieść kakao w proszku na pozostały marcepan. Podziel na pół i uformuj w 2 stożkowe kształty. Wytnij boki stożków za pomocą nożyczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Marcepan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
7
Rozpakuj ciasto. Przytnij końce po przekątnej, rozpoczynając cięcia w odległości około 2 cali od każdego końca. Umieść większy wycięty kawałek na buche około 2/3 na górze. Przykryj buche zarezerwowanym kremem, upewniając się, że wygina się wokół wystającego pnia. Posmaruj krem widelcem lub grzebieniem dekoracyjnym, aby przypominał korę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kora
8
Przełóż buche na półmisek i udekoruj marcepanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marcepan
9
Posyp talerz i oszczędnie posyp cukrem cukierniczym " śnieg."
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
10
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnej temperaturze pokojowej. Luźno przykryj resztki i przechowuj w temperaturze pokojowej.
11
Ustaw stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 400 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Napełnij średni rondel do połowy wodą i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło, aby woda się gotowała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
13
Ubij jajka, żółtka, sól i cukier razem w misce wytrzymałego miksera.
Umieść na patelni z gotującą się wodą i delikatnie ubij, aż mieszanina będzie tylko letnia, około 100 stopni (przetestuj palcem). Przymocuj miskę do miksera i za pomocą nasadki do trzepaczki ubijaj na średnich obrotach, aż mieszanina jajek ostygnie (dotknij zewnętrznej części miski, aby powiedzieć) i potroi objętość.
Podczas ubijania jajek wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą i kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Jajko
16
Przesiej 1/3 mieszanki mąki na ubite jajka. Użyj gumowej szpatułki, aby złożyć mieszankę mąki, upewniając się, że przy każdym przejściu przez ciasto zeskrobujesz całą dno miski, aby zapobiec gromadzeniu się tam mieszanki mąki i tworzeniu grudek. Powtórz z kolejną 1/3 mieszanki mąki i na koniec z resztą.
Zeskrob ciasto na przygotowaną patelnię i wygładź wierzch.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
18
Piecz genoise przez około 10 do 12 minut lub do wyrośnięcia, głębokiego i jędrnego w dotyku. (Upewnij się, że ciasto nie przesadzi się i nie wyschnie, w przeciwnym razie będzie trudne do zrolowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
19
Użyj małego noża do obierania, aby poluzować ciasto z boków patelni. Odwróć ciasto na ruszt i pozwól ciastu ostygnąć prawą stroną do góry na papierze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
Patelnia
20
Wyjmij papier, gdy ciasto ostygnie.
21
Przechowywanie: zawiń w folię i wstaw do lodówki na kilka dni lub zawiń dwukrotnie i zamrażaj do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos