Bucatini z pikantnymi krewetkami, rukolą i bułką tartą

Bucatini z pikantnymi krewetkami, rukolą i bułką tartą to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 258 kalorii, 25g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 195 mówi, że trafił na miejsce. Mieszanka krewetek, ząbki czosnku, płatki pieprzu, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Bucatini Z Bułką Tartą I Bottargą, Bucatini Peperonata z bułką tartą z rozmarynem, oraz Bucatini z Chardą Szwajcarską i bułką tartą Garlicky dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek wody przyprawiony 2 łyżki soli. Bucatini ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po trzech minutach dodaj rukolę. Po zakończeniu odstawić 1/4 szklanki wody z makaronu i odsączyć makaron i rukolę w durszlaku.
W międzyczasie podgrzać dwie łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku o grubym dnie ustawionym na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj krewetki, sezon z solą, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tylko gotowane, 2 do 3 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju, czosnek i płatki czerwonej papryki. Gotować, aż pachnące, o 30 sekund. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i posypać bułkę tartą. Dobrze wymieszać, aby płaszcz w oleju, i gotować delikatnie, aż bułka tarta będzie złoty, trzy do czterech minut. Gdy makaron jest gotowy do gotowania i odsączania, powrót krewetki na patelnię.
Podgrzej do średniej wysokości i wrzuć makaron i rukolę z bułką tartą.
Dodaj połowę zarezerwowanej wody z makaronu i mieszaj nieprzerwanie, aż wyparuje, około jednej minuty. Jeśli makaron wygląda na zbyt suchy, dodaj więcej wody i mieszaj przez kolejną minutę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron podawać z posypką posiekanej natki pietruszki.