Bułeczki Z Makiem Cytrynowym
Bułeczki z makiem cytrynowym to wegetariańska poranny posiłek. Ten przepis zawiera 8 porcji z 290 kalorii, 6G białka, oraz 10g tłuszczu każdy. Na 44 centy za porcję, ten przepis okładki 8% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soku z cytryny, maku, dodatkowego cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bułeczki Cytrynowo-Makowe, Bułeczki Z Makiem Cytrynowym, oraz Bułeczki Z Makiem Cytrynowym podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu lub na szczycie podwójnego kotła ubić jajka i cukier. Wymieszać z masłem, sokiem z cytryny i obrać. Gotuj i mieszaj na małym ogniu lub gotującej się wodzie przez 15 minut lub aż mieszanina osiągnie 160° i zgęstnieje. Przykryć i przechowywać w lodówce do schłodzenia (można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia).
W przypadku bułeczek połącz mąkę, cukier, mak, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól w misce.
Pokroić w maśle, aż mieszanina przypomina drobne okruchy.
Połączyć mleko i sok z cytryny; mieszać do mieszanki okruchów tylko do zmieszania (ciasto będzie miękkie).
Ciasto przełożyć na posypaną mąką powierzchnię, delikatnie zagnieść 6 razy. Kształtuj się w piłkę. Pat dough w 8-in. okrąg; pocięty na osiem klinów. Oddzielne kliny i umieścić 1 w. od siebie na wysmarowanej blasze do pieczenia.
Posypać dodatkowym cukrem.
Piec w temperaturze 425° przez 12-15 minut lub aż lekko się zarumieni.
Wyjąć z patelni do stojaka drucianego.
Podawać na ciepło z cytrynowym twarogiem.