Brązowy sos mamy
Brązowy sos mamy może być tylko sos szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 64 kalorie, 1G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odebrać masło, skrobia kukurydziana, cebula w proszku, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 9%. Spróbuj Brązowy Sos, Najlepszy klopsik z brązowym sosem, oraz Pieczony kurczak w brązowym sosie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z ekstraktem drożdżowym, cebulą w proszku i solą, aż będzie gładka. Stopniowo ubijaj w 1 1/2 szklanki wody, aby nie tworzyły się grudki. Doprowadzić do wrzenia. W małej filiżance wymieszać 1/2 szklanki zimnej wody i skrobi kukurydzianej. Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej do rondla i kontynuować gotowanie, aż zgęstnieje. Lekko ostudzić przed podaniem.